Palo i do pola metra snijega: Zimski uvjeti na cestama, neke zatvorene za promet

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj. Moguća je poledica

Zimski su uvjeti na većini cesta – u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj uključujući državnu cestu DC1 na dionici Čeglje-Karlovac-Zagorje-Vaganac-Udbina-Gračac-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Kikovice, izvijestio je HAK.​

Prema mjerenjima visine snijega u Hrvatskoj, najviše je napadalo na Zavižanu – čak 61 centimetar. U Gospiću 48, a u NP Plitvička jezera je izmjereno 40 centimetara snijega.

U Zagrebu je izmjereno desetak centimetara dok je najmanje napadalo u Pazinu, svega dva centimetra.

U priobalju puše jak vjetar, povremeno s olujnim udarima. Vozače se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače mole za strpljenje i razumijevanje.

Vozače ostalih teretnih vozila podsjeća se da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije.

Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, a samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.

Prekinut je promet na državnoj cesti DC7 između Kozarca i Čeminca zbog prometne nesreće.

Podsjetimo, jučer kasno poslijepodne bio je teški krkljanac na naplatnim kućicama te je stopirana kolona kamiona. (OVDJE)
Vijesti.hr
Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views