DA JE IMATI TAKVOG PSA...

Pas u šetnji šumom pronašao kutiju s 400 tisuća eura! Vlasnici doznali koliki dio smiju zakonski zadržati

Ilustracija: Unsplash

Tko je, kada i zašto zakopao taj novac najvjerojatnije će zauvijek ostati nepoznato

A sada dobro pogledajte vašeg psa u oči i upitajte ga misli li on biti koristan danas ili mu je plan nastaviti se lijeno izležavati na trosjedu.

Našalili smo se, naravno, u prvoj rečenici kako bismo vas uveli u nevjerojatno priču koju smo upravo pronašli u francuskim medijima, piše Net.hr.

A kaže da je jedan pas u svibnju 2021. godine tijekom šetnje šumom nadomak Londe-les-Mauresua pronašao metalnu kutiju u koju je netko sakrio 400 tisuća eura!

Vlasnici psa odmah su prijavili lokalnoj žandarmeriji što je njihovo “njuškalo” otkopalo iz zemlje, a nakon što je policija zatvorila istragu koja je trajala više od godinu dana, i to uz zaključak da ne može utvrditi podrijetlo novca, neimenovanim sretnicima je rečeno da zakonski smiju zadržati pola od navedenog iznosa.

Informaciju je potvrdio i François De Canson, gradonačelnik La Londe-les-Mauresa, a budući da je novac pronađen na općinskom zemljištu, na šumskom putu i u vreći za smeće zakopanoj na rubu staze, drugi dio iznosa pripao je gradu.

To je ovih dana francuskim novinarima potvrdio i gradski odvjetnik.

Tko je, kada i zašto tamo zakopao taj novac najvjerojatnije će zauvijek ostati nepoznato.

Inače, u istragu je bila uključena i Agencija za upravljanje i povrat oduzete imovine, a francuski portali u člancima su naveli da je policija u međuvremenu odradila niz saslušanja, da je kraj pretraživala pomoću pasa, da je s vrećice i kutije izuzela uzorke kako bi eventualno pronašla tragova DNK te da je novac pokušavala povezati s ranijim provalama.

Budući da svejedno nije bilo rezultata, državni tužitelj u Toulonu odlučio je zatvoriti slučaj 7. lipnja, odnosno prije nešto više od tri mjeseca, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari