EVO ŠTO JE REKLA

Peović: ”Država favorizira privatne investitore koji žele zaraditi i uništiti imovinu!”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Katarina Peović iz Radničke fronte gostovala je u emisiji Studio 4. Peović je rekla da je Radnička fronta jedina stranka u Hrvatskoj koja provodi referendumsku demokraciju unutar stranke, “zbog svojih izrazito demokratskih načela”.

“U strankama se provodi hijerarhijska i određena piramidalna politika, a svi su puni obećanja unutar referendumske demokracije kada je riječ o promjenama zakona” te je dodala da ono što stranke zagovaraju trebaju provoditi i u samoj stranci. Tvrdi da je referendumska politika vrlo važna, piše Index.hr.

“Politika se treba tehnički spustiti na što niže razine, a referendumska demokracija pomaže da o svakom važnom pitanju svi odlučujemo”, rekla je Peović.

Kritičnim detaljem smatra to što ni jedan prijedlog ni amandman oporbenih stranaka vladajući nisu prihvatili. Tvrdi da će pomno pregledati ovaj prijedlog zakona i uputiti u proceduru svoje prijedloge.

Osvrnula se i na pitanje o odgovornosti države, koja je 100 postotni vlasnik Orljave.

“Država u trenutku kada dolazi do generiranja duga od 30 milijuna kuna, za koji nije jasno kako je nastao, u potpunosti diže ruke od Orljave. Izjava ministra Horvata da će se mijenjati filozofija prema onima koji upadaju u nevolje je hrabra i bahata s obzirom na to da privatnicima šakom i kapom pomaže da bi se održala proizvodnja”, kaže Peović.

VIDEO DANA:

“Nitko nije odgovarao za nastalu situaciju “

“Orljava ima Upravu koju je država postavila i koja je dovela tvrtku do 30 milijuna duga. Nitko nije odgovarao, nitko nije smijenjen, a država optužuje radnice za dugove zbog reklamacija”, navodi Peović.

Smatra da firme u vlasništvu države i koje su od velikog značaja mogu pametnim ulaganjem pokrenuti državni razvoj. Ipak, naša država ne ide u tom smjeru, ona ide u smjeru postizanja konkurentnosti smanjivanja cijene radne snage i radnih mjesta, tvrdi Peović.

Navodi da trebamo biti svjesni da država ne “igra” na strani svoje zemlje, radnika i društvene većine koja ovdje živi.

“Država favorizira privatne investitore koji žele brzo uložiti, zaraditi i uništiti imovinu. Hrvatska vlada pristaje na začelje u EU, gdje konkuriramo devalvacijom i uslužnim sektorom, koji nema mogućnost razvojnih politika ni stvaranja viška vrijednosti”, govori.

“Ovdje pričamo o siromaštvu u radnom odnosu, a plaća koja se dobiva ne zadovoljava ni 25 posto mjesečnih potreba.”

“Imamo građane koji rade u punom radnom odnosu, a svejedno su siromašni”, naglasila je Peović.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari