U TIJEKU ISPITIVANJE

Ubojica djece na ispitivanju se branio šutnjom; Evo što kaže njegov odvjetnik!

Foto: Instagram

Harald Kopitz, 56-godišnji austrijski državljanin osumnjičen da je ubio svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima, ispitan je u sjedištu Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Kopitz je ispitan u prisustvu odvjetnika Marka Ivice koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Odvjetnik je za RTL.hr rekao kako Kopitz nije iznosio obranu i da se branio šutnjom, pišu Vijesti.hr

“Moj branjenik, kojeg sam dobio po službenoj dužnosti nije iznosio obranu odnosno branio se šutnjom u ovoj fazi postupka. Postupak je još na početku. Pročitana mu je poruka o pravima. Okrivljeni je stabilno iako promjenjivo stabilno. Kada vidimo spis u cijelosti, formirat ćemo obranu. Čekamo odluku o određivanju istražnog zatvora koji će mu najvjerojatnije biti određen na što ćemo uložiti žalbu”, kazao je Kopitzov branitelj.

Na upit novinara što točno znači da je njegov branjenik promjenjivo stabilno, odvjetnik je odgovorio:

“Stabilno u smislu da možda postaje svjestan svojih djela.”

Kopitza će biti pozvan na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a potom će temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari