NOVCI IM 'CURE'

Petrol želi tužiti Hrvatsku zbog gubitka 46 milijuna eura. Zatvorit će benzinske crpke

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Maloprodajne cijene naftnih derivata u Hrvatskoj, regulirane od 7. veljače do rujna su, kako navode iz Petrola, tvrtku novčano višemilijunski oštetile

Kako pišu slovenski mediji, u Ljubljani održana skupština dioničara slovenske energetske tvrtke Petrol bila je burna. Razlog je tome bila neodrživa regulativa po kojoj Petrol grupa u Hrvatskoj i dalje nema sklopljene kupoprodajne ugovore za opskrbu naftnim derivatima za iduću godinu što bi na hrvatskom tržištu moglo uzrokovati poteškoće u opskrbi gorivom, piše Večernji list.

Stoga, Petrol će u srijedu, 28. prosinca 2022. od 12 do 13 sati, zatvoriti sva prodajna mjesta u Hrvatskoj, osim onih crpki koje se nalaze na autocestama i na moru.

Naime, skupština Petrola je održana zbog gubitka prihoda zbog regulacije cijena goriva u Hrvatskoj i Sloveniji.

Dioničari Petrola zbog toga su apelirali na Upravu te tvrtke kako bi od slovenske i hrvatske Vlade zatražili naknadu dosadašnje štete.

Kako ističe Nada Drobne Popovič, predsjednica uprave Petrol grupe slovenska Vlada Janeza Janše obećala je nadoknaditi štetu uzrokovanu ograničenjima cijena goriva, no to nije učinila.

Podsjetimo, nakon pripajanja hrvatskom distributeru goriva Crodux Petrol je postao snažan gospodarski čimbenik u Hrvatskoj, koji upošljava 2300 djelatnika, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari