HAVARIJA NA JADRANU

Pijavica kod Iža potopila ribarski brod: ‘U momentu kad je došla okrenula ih je’

Brod Atlant jedna je od najstarijih plivarica na Jadranu, izgrađena daleke 1908. godine u Rijeci i u vlasništvu je obitelji Blagdan s Kukljice

Ribarski brod Atlant potonuo je ispred punte Parde, najjužnijeg rta otoka Iža, piše Morski.hr koji doznaje da je havariji kumovala pijavica. Srećom, potvrđeno je da je posada spašena.

“Kako su oni meni rekli, u momentu je došla pijavica i okrenula ih je”, rekla je potresena Ingrid Blagdan, supruga vlasnika broda Šime Blagdana.

Prema svjedočenju jednog od mornara na brodu, pijavica ih je podigla, bacila sve plastične spremnike za ribu na jednu stranu broda i more je odmah ušlo unutra.

Isplovio iz Kukuljice

No, sreća u nesreći, kopno je bilo relativno blizu, pa su se uspjeli spasiti, piše Morski.hr.

Kako pokazuje aplikacija Vesselfinder, brod je isplovio iz Kukljice na otoku Ugljanu te je neko vrijeme plovio ili ribario ispred Salija i Žmana na Dugom otoku, da bi potom krenuo najvjerojatnije natrag u Kukljicu. No jutros oko 7 sati prestaje mu raditi signal Automatskog identifikacijskog sustava (AIS) u blizini punte Parde na otoku Ižu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari