NALJUTILA PREMIJERA

‘Plenković je sigurno pobjesnio kad je to čuo’: Procurio ključan razlog zbog kojeg je Vanja Marušić morala otići s mjesta šefice USKOK-a?

Afera s vozačem Vanje Marušić koja je prošloga tjedna dovela do njezine naprasne smjene, plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica USKOK-a dopustila da njezin zamjenik EPPO-u dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP

Vjekoslav Tolnaj, nekadašnji zamjenik ravnateljice USKOK-a, koji je bio zadužen za rad na predmetima protiv Josipe Rimac, je potkraj 2022. predao EPPO-u prepiske između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac u kojima se spominje AP, nakon čega je otišao raditi u EPPO, piše Nacional. Iz tog tjednika tvrde kako je to bio jedan od ključnih razlog zbog čega je mjesto ravnateljice USKOK-a prošlog tjedna napustila Vanja Marušić.

“Prema našim saznanjima, to je apsolutno jedan od glavnih razloga, ali ne i jedini”, izjavila je u Novom danu N1 televizije novinarka Nacionala Orhidea Gaura.

Kako piše Nacional, afera s vozačem Vanje Marušić koja je prošloga tjedna dovela do njezine naprasne smjene, plasirana je u javnost iz osvete što je kao šefica USKOK-a dopustila da njezin zamjenik, tužitelj Vjekoslav Tolnaj, Uredu europskog tužitelja u Zagrebu dostavi prepisku s WhatsAppa iz mobitela Josipe Rimac u kojoj se spominje AP, nakon čega je on iz USKOK-a prešao izravno u Ured europskog tužitelja gdje danas radi.

Transkripti poznati javnosti

Gaura kaže da je riječ o transkriptima koji su već poznati javnosti jer su bili objavljeni u aferi Softwer.

“U tim porukama one spominju famoznog AP-a, a poruke su se našle u spisu brojnih afera jer je Josipa Rimac već bila prisluškivana i nisu posebno istraživane”, podsjeća novinarka Nacionala.

Ističe da je nakon što je spis afere Žalac u kojem u USKOK-u nisu našli ništa sporno, završio u uredu Europskog tužitelja te da je netko iz USKOK-a dostavio te poruke iz afere Rimac europskim tužiteljima i da se one nalaze u optužnici protiv Gabrijele Žalac.

“Sada smo saznali da je te poruke europskim tužiteljima dao zamjenik Vanje Marušić koji se zove Vjekoslav Tolnaj. On je to dao uz odobrenje i znanje Vanje Marušić, ali ne znamo je li dao uz odobrenje šefice DORH-a“, kaže Gaura i dodaje da je to razlog zbog kojeg je premijer Andrej Plenković pobjesnio, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari