DRUGI MANDAT

Biden i službeno najavio predsjedničku kandidaturu za izbore 2024. Objavio trominutnu snimku

Biden bi se mogao suočiti s teškom borbom u svojoj kandidaturi za drugi mandat. Većina Amerikanaca vjeruje da je njihova država na krivom putu

Američki je predsjednik Joe Biden službeno najavio svoju kandidaturu za izbore 2024. godine.

U govoru je rekao da želi dovršiti posao koji je započeo kada je zemlju mučila smrtonosna pandemija, uzdrmana ekonomija i teturajuća demokracija.

Biden tvrdi da je njegovo dosadašnje predsjedništvo povuklo državu s ruba ponora na svim frontama.

“Pitanje s kojim se suočavamo je hoćemo li u godinama koje dolaze imati više slobode ili manje slobode, više prava ili manje”, rekao je Biden u snimci.

Bidenova najava pomiče Sjedinjene Države jedan korak bliže vjerojatno burnoj predsjedničkoj kampanji 2024., dok bivši predsjednik Donald Trump nastavlja bitku s Bidenom nakon više od dvije godine lažnih tvrdnji da je on pravi pobjednik 2020. Trump je već najavio svoju kandidaturu i počeo razmjenjivati kritike s drugim republikanskim kandidatima, piše The Washington Post.

Iako neke ankete pokazuju da je malo demokrata entuzijastično oko Bidenove ponovne kandidature, mnogi ipak vjeruju da bi on mogao biti njihov najbolji izbor za zadržavanje Bijele kuće.

Većina Amerikanaca kaže da je zemlja na krivom putu, a malo njih vjeruje da se njihova sreća poboljšala tijekom njegova predsjedničkog mandata. Bidenovi suradnici i saveznici tvrde da će se te brojke poboljšati kada Amerikanci vide da se njegova politika provodi, s otvaranjem tvornica i padom cijena lijekova, ali republikanci tvrde da odražavaju njegov neuspjeh u poboljšanju gospodarstva ili smanjenju kriminala, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari