GODINA DANA RATA

Plenković na sjednici Vlade: ‘Financijski i vojno ćemo nastaviti pomagati Ukrajini’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Osvrnuo se na aktivnosti prošloga tjedna, a odnose se na prvu obljetnicu napada na Ukrajinu. Spomenuo je kako daju potporu Ukrajini te su i posjetili njihovo ministarstvo

U tijeku je 198. sjednica Vlade, na kojoj je uvodno obraćanje imao premijer Andrej Plenković.

Izrazio je sućut prema stradalima u Grčkoj nesreći vlakova.

Spomenuo je kako će se raditi na suzbijanju antisemitizma i antiromske diskriminacije sa nizom događaja koji će biti u Hrvatskoj, posebno Osijeku, Dubrovniku i Zagrebu.

Osvrnuo se na aktivnosti prošloga tjedna, a odnose se na prvu obljetnicu napada na Ukrajinu. Spomenuo je kako daju potporu Ukrajini te su i posjetili njihovo ministarstvo.

Financijski i vojno će nastaviti pomagati Ukrajini koja se brani od ruske agresije godinu dana.

Spomenuo je razgovore o energetskoj politici.

“Razgovarali smo o svemu što je važno kako bi cijena energenata bila priuštiva za građane i gospodarstvo, te da koriste fosilna goriva. Fokus želimo zadržati na energetskoj tranziciji i obnovljivim izvorima energije”, rekao je premijer.

Na sjednici će raspravljati i o procesu obnove.

“Želimo raspraviti o obnovi, posebno ljudima koji se i dalje nalaze u privremenim smještajima u područjima pogođenima potresom”, dodao je Plenković, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari