KOVANICE EURA

Plenković o Tesli: ”Da sam ja na čelu Narodne banke Srbije, rekao bih Hrvatskoj bravo”

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je otoku Hvaru, a tijekom drugog dana obići će radove na aglomeraciji Jelsa-Vrboska-Stari Grad. 

Nakon toga, premijer je dao izjavu za medije, pišu Vijesti.hr

Komenitrao je teroristički napad koji se dogodio prošle godine na Markovu trgu.

”Čim sam vidio snimku znao sam da je riječ o jednom momentu u kojem se dva puta vraćao, dva puta pucao po hrvatskoj Vladi, po hrvatskim policajcima i teško ranio jednog. Ne može se drugačije okarakterizirati nego terorizam. Teško mi je vjerovati da bi netko mlad i ničim izazvan se upustio u to djelo, terorisitčki čin. Mislim da treba napraviti dodatne napore i vidjeti tko su ljudi koji su utjecali na njega, indoktrinirali ga. Sumnjam da nije bilo poticatelja niti pomagača”, rekao Plenković.

Kada je riječ o sigurnosti na Markovu trgu, premijer kaže kako cilj nije zabranak dolaska na Markov trg.

VIDEO DANA:

Komentirao je i reakcije iz Srbije na izbor Nikole Tesle kao simbola hrvatske na kovanicama eura.

”Mogu imati rezerve i svoj stav, ali nemaju utjecaj. Nikola Tesla se rodio u Smiljanu, išao u gimnaziju u Karlovcu. Građani su ti koji su sugerirali da na jednoj od kovanica bude i Nikola Tesla. Nikoga nikome ne uzmimamo”, rekao je i dodao da bi on, da je na čelu Narodne banke Srbije, rekao Hrvatskoj bravo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari