IZNENADA

Plenković osvanuo u Kijevu, slijedi sastanak sa Zelenskim, s premijerom Ukrajine…

Foto: Vlada RH

Bez prethodne najave, u Ukrajini na sastancima s državnim vrhom ove zemlje osvanuli su i premijer i ministar vanjskih poslova, a to nisu sve vijesti

Jutros su iz Vlade Republike Hrvatske poslali priopćenje da je predsjednik Vlade Andrej Plenković upravo u posjetu Ukrajini, te da je tamo doputovao s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Iz Vlade su priopćili da je Plenković u Kijev stigao danas te da će tamo održati sastanke s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom.

“Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine”, objasnili su iz Banskih dvora i dodali:

“Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Prije vojne invazije, predsjednik Vlade boravio je u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021.”

U priopćenju se navodi i to da je Plenkovića i Grlića Radmana s pratnjom u Kijevu dočekala dočekala veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari