IPAK NIŠTA OD PROSVJEDA?

Video | Plenković popustio sindikatima, stižu veće plaće! ‘Dogovorili smo dizanje božićnice, povećanje regresa…’

Premijer je nakon sastanka rekao da je dogovoreno i dizanje božićnice s 1500 na 1750 kuna, povećanje regresa s 1500 na 1700 kuna te dara za dijete s 600 na 754 kune

U srijedu navečer su sindikati državnih i javnih službi i Vlada RH dogovorili povećanja osnovice plaće – 6 posto od 1. listopada i dodatnih 2 posto od travnja. Također i božićnice i regres.

Na sastanku je bio i premijer Andrej Plenković koji je nakon sastanka izašao pred novinare.

‘Značajan iskorak u ponudi Vlade’

“Dogovorili smo da se pregovori u idućoj godini nastave u trećem tjednu rujna. Dogovorili smo dizanje božićnice s 1500 na 1750 kuna, povećanje regresa s 1500 na 1700 kuna te dara za dijete s 600 na 754 kune”, rekao je Plenković.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem kazala je da je došlo do značajnog iskoraka u ponudi Vlade.

“Svi sindikati su se izjasnili da će ići na referendum ili izjašnjavanje svojih članova, neki će odraditi odluke i na svojim tijelima. O rezultatima ćemo izvijestiti u ponedjeljak kako bismo mogli potpisati u 16 sati te kako bi se moglo primijeniti rast od 1. listopada”, kazala je Šprem.

Konačna odluka, kaže, i dalje je na tijelima sindikata te je na svakom članu da razmotri Vladinu ponudu.

Plenković: Nije ovo 2008. godina

Plenković se ”ubacio” i na novinarsko pitanje upućeo sindikalistima boje li se da dogodine Vlada neće ispuniti obećano.

“Nije ovo 2008. godina. Ovo je je jedna velika kriza s kojom živimo sada već treću godinu. Kriza covida, energetska kriza, prehrambena kriza, kriza inflacijskih pritisaka, ali kriza s kojom se nosimo. Ova kriza dolazi u trenutku kada će Hrvatska za dva mjeseca postati članica europodručja, kada smo devet i pol godina u članstvu EU, nakon politike odgovornog upravljanja naše Vlade, u trenutku kada smo proteklih godina izašli iz procedure prekomjernog proračunskog manjka i makroekonomskih neravnoteža i osigurali zemlji najveći kreditni rejting u povijesti”, kazao je premijer, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari