O PANDEMIJI

Plenković tvrdi: ”Da smo se cijepili 80 posto, ja bih bio za ukidanje svih mjera”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U ponedjeljak u 17 sati održala se zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Nakon sjednice izjavu je dao predsjednik Vlade i HDZ- a Andrej Plenkovića.

“Zadovoljni smo rejtingom HDZ-a, na 30 je posto, vodimo Vladu, suočavamo se s izazovima koji su u hrvatskom društvu dominantni, to je prije svega borba s panedmijom i svim što je ona promijenila u načinu funkcioniranja života. Zadovoljni smo što nam je praktički cijela ljetna sezona ostala u naranačastom prema karti ECDC-a, to je omogućilo izuzetno dobru turističku sezonu koja će prema procjenama Ministarstva turizma biti između 70 i 75 posto rekordne 2019. To je osobito važno i zbog prihoda i u ekonomskom pogledu za naš oporavak”, rekao je Plenković.

Više u videu RTL-a:

”Mi smo pronašli pravi put balans. Pogodili smo mentalitet hrvatskog čovjeka, osigurali smo i zdavstvenu zaštitu i gospodarstvo i  financije i školu. Nismo se vezali nikakvim brojkama, to bi bilo kontraproduktivno”, kazao je Plenković.

Plenković je govorio i o dobrim podacima za drugi kvartal, rastu BDP-a od 16,1 posto.

”Kada to stavimo u kontekst najveće prosječne plaće ikada u Hrvatskoj, preko 7100 kuna, nikad veća zaposlenost, nikad manja nezaposlenost, izbjegnute socijalne frakture, onda s opzimizmom možemo gledati na što brži ekonomski oporavak Hrvatske i to je temeljna zadaće Vlade”, izjavio je predsjednik Vlade.

Kazao je je da je obnova Banovine jedna od ključnih projekata Vlade.

”Moramo ubrzati procesi kako bi se obnova na području Banovine, ali i Zagreba ubrzala”, izjavio je.

Premijer je komentirao i situaciju s pandemijom.

”Da smo se mi cijepili 80 posto, ja bi bio prvi za to da ukinemo sve mjere odmah”, kazao je premijer.

Premijer je rekao da delta soj dominira, ali da se pokazalo da su oni cijepljeni puno zaštićeniji od onih koji nisu. Te premijer i  dalje naglašava da je cijepljenje dobro i da svatko tko se želi cijepiti to može.

Hrvatska je primila mali broj Afganistanaca. Premijer uz to kaže kako ćemo nastojati pomoći svima koji su pomagali hrvatskim vojnicima ili međunarodnim organizacijama, te najugroženije skupine.

”Neće to biti mega otvaranja sa desecima tisuća ljudi”, rekao je premijer.

Europska komisija je navela Nikolu Teslu kao američko-srpskog znanstvenika. Plenković je rekao kako je to brzo obrisano i kako im je ”valjda netko pametan nešto šapnuo”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari