POČASNI GRAĐANIN: Lennart Carlsson 86. rođendan proslavio u Opatiji, svom drugom domu

Katica Hauptfeld, Lennart Carlsson i Ivo Dujmić

Počasni građanin Opatije Lennart Carlsson posjećuje Opatiju već više od pedeset godina, dovodi grupe turista iz Švedske te promovira naš kraj u svojoj domovini

Opatiju je prvi put posjetio davne 1964. godine i od tada dolazi svake godine. Radio je za jednu od najvećih svjetskih brodarskih tvrtki „Stena Line“, surađivao s opatijskim turističkim agencijama te promovirao Opatiju u Švedskoj i Skandinaviji.

????????????????????????????????????

Otkako je u mirovini radi kao turistički vodič te nastavlja dovoditi turiste. Za svoj angažman, ljubav i prijateljstvo Opatiji, 2009. godine proglašen je i počasnim građaninom.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Ivo Dujmić

Ovaj vitalni Šveđanin odlučio je svoj 86. rođendan proslaviti u Opatiji u društvu bliskih prijatelja s kojima je doputovao iz Švedske, kao i svojih opatijskih prijatelja, ponajprije dugogodišnje suradnice Katarine Hauptfeld, a na prigodnom piću u hotelu „Ambasador“ čestitkama se pridružio i gradonačelnik Ivo Dujmić.

????????????????????????????????????

Slavljeniku je uručio poklon te mu zahvalio što već više od pola stoljeća posjećuje Opatiju, dovodi svoje sunarodnjake i promiče ljepote našega grada u svojoj domovini.

– Uvijek rado dolazim, Opatija je moj drugi dom! Obožavam ovaj grad, njegove ljepote, krasno more, jedinstvene parkove, predivne hotele, ljubazne ljude te odličnu hranu, a naročito kvarnerske škampe. Kada sam prije nešto više od pedeset godina počeo dolaziti u Opatiju, odsjedao sam u hotelu „Paris“, a kasnije u hotelu „Ambasador“, kojem sam ostao vjeran do danas i za kojeg imam samo pohvale. Kao direktor za Europu jedne od najvećih brodarskih kompanija „Stena Line“ uvijek sam promovirao Opatiju i slao mnoge turističke grupe. I danas, iako sam u mirovini, aktivno radim s turistima te mnoge dovodim u Opatiju, kazao je gospodin Carlsson te naglasio kako je Opatija bila prekrasna i nekada, kao što je i danas, iako su promjene očite i danas je to moderan grad. Gostoljubivost stanovnika oduvijek je bila i ostala veliki turistički adut Opatije!

Hauptfeld: Opatija prepoznala doprinos i rad gospodina Carlssona

Riječi hvale za rad na promociji Opatije Lennarta Carlssona ima i njegova dugogodišnja suradnica i bliska prijateljica, vlasnica opatijske turističke agencije „Katarina line“ Katarina Hauptfeld.

– Jako me veseli što je Opatija prepoznala doprinos i rad gospodina Carlssona jer on je zaista uvijek hvalio Opatiju, dovodio turiste, ponekad i po dva autobusa, a dovodi još i danas. Ja mu mogu zahvaliti i na imenu koje nosi moja agencija. Naime, za vrijeme jednog našeg susreta u Göteborgu u Švedskoj, on je rekao da je vrijeme da pokrenem vlastitu agenciju te da se treba zvati „Katarina line“… ispričala je Katica Hauptfeld.

????????????????????????????????????

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views