PUŠE JAK VJETAR

POČELO JE! Stigla hladna fronta, snijeg na cestama otežava promet. U Gorskom kotaru dvije nesreće

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Takvo vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana, ali prema večeri sve vrste oborina će ipak slabjeti i sve će se polako smirivati – sve osim olujne bure koja će se proširiti na cijelu obalu

Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Prometna nesreća dogodila se na autocesti A6 između čvora Vrata i čvora Delnice u smjeru Zagreba, promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Druga pprometna nesreća na autocesti A6 dogodila se u tunelu Hrasten u smjeru Rijeke, promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i Liku

Ujutro u svim krajevima oblačno i snijeg, negdje susnježica, a na moru kiša ili grmljavinski pljuskovi. Osim snijega, puhat će jak sjeverac u kopnenim krajevima, na Jadranu jaka i olujna bura, u podvelebitskom dijelu s orkanskim udarima što će također stvarati velike probleme u prometu, prognozirala je RTL-ova meteorologinja Ana Bago Tomac.

19.01.2024., Zagreb – Jaka promjena vremena sa snijegom zahvatila je noćas Hrvatsku. Za dio Hrvatske na snazi je upozorenje Meteoalarma, a očekuje se da će napadati od 2 do 40 centimetara snijega koji već sada otežava promet. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Takvo vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu dana, ali prema večeri sve vrste oborina će ipak slabjeti i sve će se polako smirivati – sve osim olujne bure koja će se proširiti na cijelu obalu. Temperatura će od jutra biti stalno u padu pa će poslijepodne biti hladnije nego ujutro i to za 5 do 10 stupnjeva, a u usporedbi s jučerašnjim vrijednostima, čeka nas i 15-ak manje!

19.01.2024., Zagreb – Jaka promjena vremena sa snijegom zahvatila je noćas Hrvatsku. Za dio Hrvatske na snazi je upozorenje Meteoalarma, a očekuje se da će napadati od 2 do 40 centimetara snijega koji već sada otežava promet. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog snijega zimski su uvjeti na cestama te je promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru. DDetaljni popis pronađite OVDJE.

Zbog promjenljive vremenske situacije i otežanih uvjeta vožnje koji su najavljeni HAK savjetuje vozačima da se prije polaska na put informiraju o stanju i prohodnosti cesta na mrežnim stranicama Hrvatskog autokluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari