MISTERIJ NA MURTERU

Video | Pojavili se bizarni detalji nestanka jahte u vlasništvu Putinove prijateljice koji bacaju drugačije svjetlo na cijeli slučaj: ‘Priča je potpuno drukčija’

Prvi čovjek povjerenstva za kontrolu sankcija jučer prst upire u posadu

Ruska grdosija zapečaćena zbog sankcija – netragom nestala.

“Da se dogodio jedan čudan da tako kažem slučaj, odnosno događaj- to je istina”, rekao je Oleg Butković, potpredsjednik Vlade.

U marini Betina gdje se nalazila od blokade – zavjet šutnje. Ministar uvjerava lučka kapetanija poduzela je sve potrebno, piše RTL-ovo portal Danas.hr.

“Mi smo to blombirali i naravno da se takav čin nije smio dogoditi”, kazao je Butković.

Kako je onda moguće da je samo tako nestala? Iskusni skiper kaže za RTL – jahta je mogla izbjeći graničnu kontrolu.

Priča drugačija

“Granica se vrlo lagano može prijeći i uđe se u međunarodne vode i tako naša lučka kapetanija ili policiju nemaju nikakve mogućnosti nadzora.

No neslužbeno RTL doznaje – priča je potpuno drukčija.

GFX brod je iz Betine zaputio prema Dubrovniku gdje je regularno prošao lučku kapetaniju, carinu i na kraju granicu policiju. Sankcije baš nigdje u sustavu nisu bile zavedene pa su sve službe za izlazak jahte iz teritorijalnih voda dale zeleno svjetlo.

Prvi čovjek povjerenstva za kontrolu sankcija jučer prst upire u posadu.

“Saznanja koja imamo iz Ministarstva mora je da je zapovjednik broda bio obaviješten prema tome smjene koje su upravljale tim brodom sasvim sigurno su bile obaviještene da je riječ o zamrznutoj mirovini”, rekao je Frano Matušić državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

Svi članovi posade hrvatski su državljani i sada im prijeti pet godina zatvora. Tko su istražuje i SOA. A da se nalazi u Turskoj pokazuje stranica koja prati brodove.

“On prati na temelju signala, a vlasnik ga može paliti gasiti, mijenjati, izvući iz samog plovila”, kaže Miroslav Horvat, nautički agent.

Nakon kupovine zamrznutog udjela Sberbanke nestala ruska jahta još jedan pokazatelj da sustav kontrole sankcija poput male barke što pušta na sve strane, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari