Policija o masakru u Splitu: ‘Osumnjičenog smo uhvatili za 2 sata i 45 minuta. Ispalio je 36 metaka’

Splitska policija objavila je kako su uhvatili trostrukog ubojicu. Tvrde da je Split siguran grad

Split ne pamti događaj kakav je su subotu šokirao građane kada je 25-godišnji pomorac F. Z. (25) ured bijela dana ubio trojicu muškaraca. Dvojica su preminula na licu mjesta, treći u bolnici. Policija je uhitila ubojicu koji je mirno šetao kroz grad s oružjem nakon par sati. Mirno ih je čekao s ocem u kvartovskom kafiću.

(VIDEO) Ovo je mladić osumnjičen za trostruko ubojstvo: Branio je brata?

Užas u središtu Splita! Ubijena dvojica muškaraca, a jedan ranjen u razmaku manje od minute!

Imamo video! Splitom šeće naoružani muškarac, policija moli građane da ostanu u kućama​

(VIDEO) Očevici: “Vikao je da će ih sve pobiti, pobjegli smo u kuće”; Gradonačelnik: “Ubojica je uhićen”

Splitska policija objavila je u nedjelju zabrinutoj javnosti da je – Split siguran grad.

“Sve osobe su evidentirane kao počinitelji više desetaka prekršajnih i kaznenih djela”, rekao je na konferenciji za medije načelnik PU splitsko-dalmatinske Dražen Vitez.

Zamjenik načelnika Marko Srdarević kazao je da je u 15.35 policija zaprimila dojavu te da su nakon toga sve snage upućene na mjesto događaja.

“Blokirali smo izlaze iz grada, granične prijelaz i akvatorij pred Splitom”, rekao je.

Osumnjičeni nije pružao otpor. Uhitili su ga nakon 2 sata i 45 minuta. Angažirano je bilo preko 155 policijskih službenika, a dignut je i helikopter.

“O motivu za sada policija ne želi govoriti jer je kriminalističko istraživanje u tijeku. Na istraživanju su tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem ubojstva, ali držimo da imaju veze s drugim kaznenim djelima koja imaju veze s ubojstvom. Nije riječ o obračunu među kriminalnim grupacijama, ali pojedinci iz skupina predmet su policije”, rekao je Ante Matković, načelnik krim policije.

Sve privedene osobe imaju policijske dosjee.

Propucana su i dva automobila, u jednom su se nalazile dvije osobe. Za ubojstvo je korišteno automatsko oružje, a pronađeno je 36 čahura.

Na pitanje je li počinitelj ubojstva imao veze s drogom, u policiji su odgovorili da misle da nije.

“Nismo imali saznanja da bi oštećeni prijetili počinitelju,” rekao je Marković.

Prema kuloarima, F.Z. je odlučio “uzeti pravdu u svoje ruke” i sam riješiti problem s osobama koje su kamatarile njegova brata, a tražili su navodno novac i od njega samog. Neki od ubijenih dobro su poznati splitskoj policiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari