'EUROPA NIJE SPREMNA'

Video | Poljska je sljedeća Putinova meta? Božo Kovačević: ‘Mogućnost trećeg svjetskog rata ostaje otvorena’

Prošlo je više od 800 dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, a čini se da smo sve bliže širenju rata, nego miru

Je li Poljska sljedeća meta i je li moguće da će u Poljskoj početi još jedan svjetski rat? To se pita cijeli svijet, dok na ruskoj javnoj televiziji gosti raspravljaju da za deset minuta i 30 raketa mogu napraviti da nestane i Poljska i poljski narod.

Zaoštrilo se nakon što su zapadne zemlje dozvolile Ukrajincima da NATO-vim bombama gađaju Rusiju. Rusi su na to odgovorili da će biti rata.

Za RTL Direkt o mogućnosti trećeg svjetskog rata govorio je bivši veleposlanik Republike Hrvatske u Rusiji Božo Kovačević. Rekao je da ta mogućnost nije isključena.

“Možemo očekivati eskalaciju sukoba. Mogućnost trećeg svjetskog rata ostaje otvorena, ali s druge strane, te prijetnje koje je sad ponovio i predsjednik Rusije Vladimir Putin, te prijetnje pokazuju pojačanu nervozu Rusije”, istaknuo je Kovačević.

Dok Rusija prijeti, Kovačević smatra da zapad nije u najboljem položaju.

“Europa nije spremna na rat, možemo reći da ni NATO savez nije spreman na rat”, napomenuo je Kovačević.

Je li ta ruska prijetnja ozbiljna ili je blef, pogledajte u prilogu reportera RTL Direkta Ivana Skorina, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari