ZA VRIJEME 'MINI' PRAZNIKA

Ponovno tučnjava u školi. Djevojčica brutalno udara drugu, a osmaši sve snimaju

Ilustracija

Napadnuta djevojčica navodno je vrijeđala rođakinju djevojčice koja je napala. Ona ide u školu u sasvim drugom kvartu, no došla je pred ovu školu kako bi se obračunala zbog uvreda

Tučnjave među djecom iz dana u dan sve je više, a najnoviji slučaj stiže iz zagrebačke škole.

Djevojčica grabi i odvlači s klupe na igralištu drugu djevojčicu, brutalno ju udara nogama, a potom baca na pod i grubo vuče za kosu. Napadnuta cura viče joj da je pusti, tako izgleda snimka koju je dobio 24 sata.

No, najgore je to što su pored i druga djeca, uglavnom dječaci koji sve snimaju i bodre ih da se nastave tući.

Incident je prokomentirao i ravnatelj škole pred kojom se nasilje dogodilo. Događaj se zbio u nedjelju popodne, a snimka je do njega došla u utorak navečer. Odmah su postupili po smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje su sve škole dobile nakon ubojstava u školi u Beogradu.

“Snimku smo dobili sinoć, nisam spavao cijelu noć. Odmah ujutro sam obavijestio policiju, Centar za socijalnu skrb, od jutros razgovaramo sa svjedocima kojih je 15-ak, kao i s učenicima koji su to snimali. Prema onome što smo utvrdili djevojčice koje su se tukle su učenice 6. razreda, a učenici koji su snimali su učenici 8. razreda. Učenica koja je napala ide u drugu školu, a učenica koja je napadnuta je iz naše škole. Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo. Tragično je da se radi o učenicima od 5. do 8. razreda, a navodno je bilo i srednjoškolaca”, kaže ravnatelj.

Škola je zvala i roditelje djece, a ravnatelj ističe da dosad nije bilo takvih situacija, već sumnja da se radi o dogovorenoj tučnjavi.

Napadnuta djevojčica navodno je vrijeđala rođakinju djevojčice koja je napala. Ona ide u školu u sasvim drugom kvartu, no došla je pred ovu školu kako bi se obračunala zbog uvreda, piše 24 sata.

“Sve škole pa tako i naša imaju već otprije preventivne programe i radimo s djecom na edukacijama zbog cyberbullyinga i vršnjačkog nasilja. Tragično je da su svi rekli kako su šutjeli jer nisu htjeli otkriti prijatelje. A još je tragičnije i što roditelji govore kako nisu ništa znali, niti da su vidjeli snimku. A ona je ipak došla do medija”, govori ravnatelj koji je, kaže, odmah obavijestio i kolegicu u školi iz koje je djevojčica koja je započela tučnjavu.

Iz škole poručuju da su postupili po svim procedurama, a o ovom slučaju policija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja još se nije oglasilo, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari