Poskupljenje na Plitvicama: pogledajte koliko će koštati ulaznice u Nacionalni park

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Ulaz u nacionalni park bit će nakon 16 sati sto kuna jeftiniji, čak jeftiniji i nego lani u srpnju i kolovozu

Gotovo tri mjeseca trajala je neizvjesnost vezana uz cijene ulaznica u Nacionalni park Plitvička jezera. Bivši ravnatelj Anđelko Novosel najavio je još lani znatno poskupljenje u 2018.; za 40 kuna do kraja lipnja, a u dva ljetna mjeseca za čak 70 kuna. Novi ravnatelj Tomislav Kovačević, koji je nastupio početkom ove godine, tražio je vremena za dodatne analize, a sad više nema dilema, piše Večernji list.

Kako je zamišljeno u Novoselovo vrijeme, od travnja ulaznica za odrasle poskupljuje sa 110 na 150 kuna. U studenome, prosincu, siječnju, veljači i ožujku cijene ostaju iste, a tijekom dva ljetna mjeseca posjet Nacionalnom parku će, po običaju, biti najskuplji; umjesto 180 kuna, ulaz će svi koji dođu do 16 sati plaćati čak 250 kuna. U novi je cjenik novi ravnatelj, naime, ugradio “povlasticu” za sve koji plitvičke ljepote požele razgledati u kasno poslijepodne.

Ulaz u nacionalni park bit će nakon 16 sati sto kuna jeftiniji, čak jeftiniji i nego lani u srpnju i kolovozu.

“Novost u cjeniku za 2018. su dvije vrste cijena: do 16 sati i nakon 16 sati, kako bi se što više rasteretio park u vrijeme najvećeg posjeta. Smatramo da nitko neće biti oštećen jer je danje svjetlo gotovo do 21 sat”, kažu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, koji je već neko vrijeme pod povećalom UNESCO-a zbog pretjerane gradnje i naglog rasta posjetitelja, piše Večernji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari