SEDMI DAN POTRAGE

‘Postoje neki tragovi’; Matejeva djevojka otkrila nove detalje njegovog puta u Beograd

Pixsell

Matejeva djevojka kazala je da je on u Beograd otišao sa šestero prijatelja, od kojih je ona poznavala njih troje koji su Matejevi stari prijatelji iz osnovne škole

Za nestalim Splićaninom u Beogradu, Matejem Perišem (27), koji je s društvom u srpsku prijestolnicu došao na doček Nove godine, a nestao u noći na Silvestrovo i dalje se traga. Posljednji je put viđen u klubu “Gotik” u Beton hali odakle mu se u 31. prosinca oko 2:30 sati gubi svaki trag.

Sve raspoložive policijske snage Srbije već sedmi dan tragaju za Matejem, a od utorka ujutro u potragu su uključeni i ronioci Žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova. Srpska riječna policija u srijedu je pretraživala Savino korito, a lokalni mediji prenijeli su da je potraga okončana u srijedu predvečer.

O tome što se zaista dogodilo Mateju te kobne noći u Beogradu i dalje ostaje nepoznanica. Nakon njegova nestanka pojavile su se snimke na kojima se navodno vidi Matej kako trči beogradskim ulicama, a njegov otac, Nenad Periš, koji se od nedjelje nalazi u Beogradu kako bi pomogao u istrazi i pronašao svog sina, za jednu od tih snimki bez dvojbe je rekao da se na njoj nalazi njegov sin.

Oglasila se i Matejeva djevojka

Dok su tako hrvatski mediji otišli u Beograd, neki od srpskih medija odlučili su otići put Splita ne bi li saznali više detalja iz života nestalog Mateja.

“To je jedna od glavnih tema u hrvatskim medijima. Otkako smo ušli u Hrvatsku, Matej Periš je tema broj jedan. Ono što je karakteristično je pitanje što mu se dogodilo u zadnjim trenucima, odnosno nakon onoga što smo vidjeli na snimci sigurnosnih kamera. Misterij je ono što se događa”, kazao je novinar srpskog Kurira, koji je razgovarao s djevojkom nestalog Mateja.

Prema riječima njegove djevojke, Matej je mjesecima planirao doček Nove godine u Beogradu, piše Kurir.rs. Kako je dalje kazala, on je u Beograd otišao sa šestero prijatelja, od kojih je ona poznavala njih troje koji su Matejevi stari prijatelji iz osnovne škole. Kazala je da nije znala da će im se pridružiti i ostala trojica mladića.

Povezani VIDEO:

Matejeva djevojka, navodi srpski Kurir, ne gubi nadu da će pronaći njenog dečka te je isključila svaku mogućnost povezivanja Mateja s bilo kakvom nedopuštenom supstancom. Osim nje, nadu ne gubi ni Matejeva majka, kazala je djevojka.

Što je donio šesti dan potrage?

Nakon okončanog i šestog dana potrage, nadu ne gubi ni Matejev otac koji je Slobodnoj Dalmaciji ponovio ono što govori od samog početka – samo želi da se njegov sin nađe.

“Pokušavam biti trezven. Pokušajte shvatiti moj vapaj. Hvala svima na pomoći i suosjećanju, od Beograda do mog Splita. Ako itko može riješiti ovaj slučaj, onda je to MUP Srbije. Znam da sve pokušavaju i želim da znaju da ih poštujem”, kazao je.

Nenad se jučer sastao i s hrvatskim veleposlanikom u Srbiji, Hidajetom Biščevićem. “Nada još postoji. U cijeloj toj tragediji kaže da je otkrio jedno dobro lice ovoga grada i ljudi. Nema druge nego čekati i nadati se najboljem. Ostaje u Beogradu koliko god bude trebalo. Nenad nam je rekao da su srpska i hrvatska policija u kontaktu”, kazao je veleposlanik Biščević.

Nenad je dao svoj uzorak radi DNK analize, a potvrdio je i da je policija pronašla taksista kojeg je Matej, kako se moglo vidjeti na snimkama nadzornih kamera koje su se pojavile, zaustavio u noći nestanka.

No, informacije o nestanku Mateja pristižu na kapaljku jer MUP Srbije ne želi iznositi nove detalje, osim informacija da i dalje traje velika potraga za mladićem čiji je nestanak rastužio cijelu regiju.

Vulin: ‘Mi ne stajemo, dajemo sve od sebe’

Srpski ministar unutarnjih poslova, Aleksandar Vulin jučer je u jednom trenutku patrolirao Savom s riječnom policijom.

“Nijedan dan otkako se to dogodilo nije prošao da me predsjednik Vučić nije pitao ima li nešto novo, ima li pomaka. Možemo zamisliti patnju tog oca, sestara nestalog Splićanina. Ono što mogu reći u ovom trenutku je da mi ne stajemo, nitko ne može ništa zamjeriti policiji, dajemo sve od sebe, radimo apsolutno sve. Naši operativci su s ocem razgovarali više puta, kao i s Matejevim prijateljima, konobarima, osiguranjem. Ronioci Žandarmerije su se uključili, riječna jedinica radi, sve što je u moći jedne policije mi radimo.

Znamo gdje je iznajmljen stan, gdje se kretao, ali kasno je prijavljen nestanak. Nije bilo sukoba ni nasilja u klubu. Otac je prepoznao svog sina na nekoliko snimki. Obitelj će prva saznati, bio dobar ili loš ishod, ali će prva saznati. Srbija je sigurna zemlja, Beograd je siguran grad, kod nas se ne događaju takve stvari da netko nekoga napadne, opljačka ili ubije nekoga, to se vrlo rijetko događa”, kazao je jučer Vulin.

‘Postoje neki tragovi zbog kojih smo krenuli uzvodno’

Potraga se jučer, osim nizvodno, obavljala i stotinjak metara uzvodno od mjesta gdje je posljednji put viđen nestali Matej.

Darko Kovačević iz Mreža za opasnost Srbije rekao je da se vode provjerenim informacijama. “U principu uvijek se tijelo traži nizvodno ako postoje informacije da je neka osoba na određenom području uopće ušla u vodu. Međutim, kako to sad nije potpuno potvrđeno, pronađeni su neki tragovi, pa postoji osnovana sumnja da je ipak mjesto ulaska bilo mnogo više uzvodno, onda se krenulo odatle. To su neki osobni predmeti koji su pronađeni. Sada se istražuje svaka mogućnost, zaista svima je stalo da se ta mlada osoba nađe. Mi se svi i dalje nadamo da ćemo ga naći u nekim mnogo sretnijim okolnostima”, kazao je Kovačević, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari