SUDSKA ZAVRZLAMA

Zbog ‘ležećih policajaca’ sude se policija i općina; Smetaju hitnoj, a i mještani se bune na njih

ilustrativna fotografija Nikola Cutuk/PIXSELL

‘Policijska uprava je u cijeloj situaciji pristupila neozbiljno te protivno Zakonu i propisima”, smatraju u Općini Šenkovec

Prava mala trakavica izrodila se oko uspornika u ulici Auguste Šenoe u Šenkovcu, a sve se odvija na relaciji Policijska uprava međimurska – Općina Šenkovec – Sud u Zagrebu.

U veljači 2019. postavljeni su uspornici, a PUM za njih izdaje privremeno rješenje dok se ne utvrdi ometaju li uspornici intervencije Zavoda za hitnu medicinu. PUM za utvrđivanje stanja donosi rok do 31. prosinca 2019. Po isteku roka, zaključuje se da uspornici smetaju kolima ZZHM-a u intervencijama, a protiv njih se buni i 65 mještana peticijom, piše list Međimurje.

Razlog je buka koju stvaraju automobili prilikom prelaska preko izbočina. PUM stoga na kraju ne izdaje suglasnost i predlaže neko manje agresivno rješenje (semafori ili kamere), a potez pera iz PUM-a od 10. siječnja 2020. godine nalaže i uklanjanje uspornika.

Međutim, tu se stvari kompliciraju jer Općina 23. siječnja 2020. opet traži trajnu suglasnost, s obzirom na to da je Zavod za hitnu medicinu u međuvremenu – promijenio mišljenje. Tu sad dolazi do zavrzlame, s obzirom na to da je PUM već izdala rješenje, pa Općina Šenkovec uklanja uspornike, ali i tuži PUM.

Rješenje suda došlo je 18. listopada 2021., a sud dlučuje da se predmet vraća na ponovni postupak, te PUM mora platiti i 12.500 kuna troškova. Sadašnji načelnik Robert Meglić o tome obavještava Općinsko vijeće na sjednici 2. prosinca.

Meglić je za list Međimurje pisanim putem istaknuo da ide na policiju zbog usporivača, a dan kasnije stigao je i odgovor Općine Šenkovec koji sugerira da nema zajedničkog jezika između dvije strane.

“Policijska uprava je u cijeloj situaciji pristupila neozbiljno te protivno Zakonu i propisima’. Načelnik PUM-a Ivan Sokač ne slaže se s time te u svom priopćenju naglašava da su ‘policijski službenici odradili posao uz poštivanje svih zakonskih propisa”, navodi Općina Šenkovec u odgovoru.

U PUM-u su potom ponovno donijeli rješenje da uspornicima u Ulici Augusta Šenoe nije mjesto.

“O daljnjim koracima na kraju će odlučiti Općinsko vijeće, a provest će se i anketa među građanima spomenute ulice”, zaključio je načelnik Meglić, prenose RTL Vijesti.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari