KOMENTAR NENADA BAKIĆA

Poznati poduzetnik i analitičar o pandemiji: ‘Odvratno je ovo napucavanje umrlima od strane nekih znanstvenika’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Zauzdavanje epidemije u Republici Hrvatskoj je sigurno među najbržima u EU, smatra

Hrvatski poduzetnik i analitičar Nenad Bakić na svojem je Facebook profilu komentirao današnji broj novozaraženih. Hrvatska u posljednja 24 sata broji 2890 novih slučajeva zaraze.

Smeta ga nagađanje brojki 

Bakić je ustvrdio da bi ovo mogao biti vrhunac epidemije te da u slučaju da ga još uvijek nismo dosegli, to može biti u narednih nekoliko dana.

“Zauzdavanje epidemije u Republici Hrvatskoj je sigurno među najbržima u EU, pad sa preko 100 posto tjednog rasta na oko nula, u svega sedam do deset dana ne može bolje”, kazao je Bakić u obajvi na Facebooku.

“Hospitalizacije srećom i dalje rastu linearno (odnosno sve sporije), iako ima pokvarenih znanstvenika koji kažu da će tek početi rasti sa zakašnjenjem od tri do četiri tjedna nakon slučajeva (to nije samo pokvareno nego i glupo)”, dodao je Bakić.

Napisao je i da će umrlih, nažalost, biti baš kao i svugdje u Europi, ali se i kritički osvrnuo na svojevrsno predviđanje brojki.

“Odvratno je ovo napucavanje umrlima od strane nekih znanstvenika, pa i osnovnoškolac zna zbrojiti što se događa, pogledajte što se događa u EU-u, nije nitko naročiti humanist ako ‘predviđa’ smrti. Na koncu, možemo reći da je Đikić poslao ‘dobru vijest’ jer nam je još samo prije mjesec dana Rudan objašnjavao da će biti 15.000 +/- 5000 umrlih, odnosno ‘jedna tribina stadiona’. Ne znam zašto mediji nisu to više prenijeli kad već vole te ‘aukcije’ umrlima…”, napisao je Bakić na Facebooku.

Danas po prvi puta možemo govoriti da je ovo možda NAJVIŠI dan epidemije što se tiče slučajeva. Možda da, možda i ne,…

Objavljuje Nenad BakicPetak, 6. studenoga 2020.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari