KAKAV FIJASKO

‘Predsjedniče, čujete li me?’: Biden se (opet) pogubio. Izludio brazilskog šefa države

Foto: Twitter

Diplomatski sastanak od samog početka nije slutio na dobro, jer se američki predsjednik, dolazeći na pozornicu, najprije zabio u brazilsku zastavu

Američki predsjednik Joe Biden jedan je od sudionika Opće skupštine UN-a, koja se održava od 18. do 22. rujna u New Yorku, a tom je prilikom “ponovio” incident po kojem je već poznat.

Biden (80) je, naime, održao govor zajedno s brazilskim predsjednikom Luizom Inácijem Lula da Silvom, nakon čega je napustio UN-ovu pozornicu bez da se prije toga rukovao s brazilskim kolegom.

‘Predsjedniče, čujete li me?’

Diplomatski sastanak od samog početka nije slutio na dobro, jer se američki predsjednik, dolazeći na pozornicu, najprije zabio u brazilsku zastavu.

Održao je i pomalo nepovezan govor o ‘ekonomskoj viziji prema kojoj bi ekonomiju trebalo graditi od sredine prema van i odozdo prema gore, a ne odozgo prema dolje‘.

Kada je Lula dobio riječ, Biden je “petljao” po slušalicama preko kojih je slušao prijevod Lulinog govora. “Čujete li me, predsjedniče Biden? Ovo je povijesni trenutak za Brazil i za SAD”, kazao je Lula na početku svog izlaganja.

“Predsjedniče Biden, čujete li me?”, ponovio je Lula. “Čujete me? U redu, dobro.”

Dvojici predsjednika na pozornici se pridružio i generalni direktor Međunarodne organizacije rada Gilbert Houngbo,s kojim se Biden rukovao, dok je na Lulu potpuno zaboravio.

Brazilski predsjednik na to je samo odmahnuo rukom i udaljio se s pozornice, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari