NIJE PRVI PUT

Predsjednik HND-a: “Izvanredno stanje ne može biti izlika za neprihvatljivo ponašanje policije”

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko osudio je postupanje policajca prema novinarki HRT-a, koji je prekinuo njezino javljanje uživo ispred Doma za starije i nemoćne u Splitu, istaknuvši da izvanredna situacija ne može biti izlika za neprihvatljivo ponašanje

“Ovakva vrsta ponašanja je nedopustiva i ona se ne smije događati. Ne može nikakva izvanredna situacija biti izlika za ovakvu vrstu ponašanja”, kazao je Zovko u izjavi za Hinu.

Novinarki HRT-a Ivani Šilović tijekom njezinog razgovora uživo u utorak navečer policajac se obratio povišenim tonom zahtijevajući da se udalji, što je prekinulo njezin razgovor s ravnateljem splitskog Doma za starije i nemoćne Ivanom Škaričićem.

Zovko je u ime novinarskog društva izrazio punu podršku novinarki Šilović i cijeloj televizijskoj ekipi. Ustvrdio je kako je Šilović profesionalno radila svoj posao te da nije bilo nikakvog razloga za takvo postupanje.

Predsjednik HND-a pozdravio je ispriku Policijske uprave splitsko-dalmatinske te izrazio razumijevanje za rad policije u izvanrednim okolnostima, ali i dodao kako je postupanje policajca bilo neprihvatljivo.

“Ovo je drugi put u 10 dana u Splitu da se policija na grubi način odnosi prema novinarkama. Prvi je slučaj bio s novinarkom Slobodne Dalmacije Silavnom Uzinić, za nas je to neprihvatljivo. Nadamo se i želimo vjerovati da se ovakve stvari više neće događati”, poručio je Zovko.

Hina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari