O CIJEPLJENJU

Predsjednik iznerviran epidemijom: ”Od Nove godine slušam samo gluposti”

Predsjednik Milanović je danas dao izjavu za medije.

Govorio je,između ostalog, i o koroni.

“Od prosinca lani nisam čuo dvije pametne rečenice o toj temi”, rekao je, piše Index.

“Ako ste cijepljeni, riješili ste svoj problem. A i moj problem. Sad mi je prijatelj javio da je u klubu gdje mu je sin u Kaliforniji, od njih 50 njih 16 zaraženo. A cijepljeni su. Simptome nemaju. Gdje je problem? Ja ne vidim problem. Cijepi se. Ako se cijepiš, ozbilje posljedice praktički ne postoje”, rekao je.

“Ne možemo u nedogled gurati tu priču o apsolutnoj sigurnosti. Opasnosti uvijek postoje. One su danas manje nego ikada, općenito. Života bez rizika nema, kao i života bez bolesti. Napravi što možeš, cijepi se, iskoristi znanost. Iskorijeniti Covid je valjda nemoguće. Svaki dan počnem dan sa CNN-om, pitam se jesam li ja normalan ili su oni poludjeli. To sijanje panike od početka, a nisu jedini”, rekao je.

VIDEO DANA:

“Od Nove godine slušam samo gluposti. Dolaskom cjepiva, cijepi se. Ako se nećeš cijepiti, neću reći da me briga za tebe. Ako se razboliš, šanse da ti bude loše su veće. Ali pobrinut će se društvo za tebe. Moj sin je treći srednje, tek je ušao u školu. Prvo je bio štrajk onaj pa onda Covid”, rekao je Milanović.

“Ako je cilj, a moramo znati koji je cilj ovog mahnitanja, ako je cilj skroz iskorijeniti cilj onda imamo cilj. Ja to nisam čuo. Ako mi netko kaže da je to cilj, kazat ću mu da je to van pameti. Što je cilj, što se želimo?”, rekao je predsjednik.

“Sve što se radi, govori, posebno u Europi je da se virus iskorijeni. To je nemoguće. Pogledajte Japan, Australiju. Ta opsesivna kultura izolacije ne funkcionira. Opet će morat cijepiti 70 posto ljudi. Japan ista priča. Ovo već lagano ljudima ždere živce”, kazao je.

“Ponovit ću svoje riječi iz prosinca: onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih, priča je gotova. Pod pretpostavkom da je cjepivo djelotvnorno, ali jest. Svi moji prijatelji su se cijepili. Neki nisu, ali i dalje su mi prijatelji”, kazao je.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari