HITNI ZAHTJEVI LIJEČNIKA

Predsjednik liječničke komore Vladi: ‘Tražimo rad od kuće, online nastavu i zatvaranje kafića i noćnih klubova…’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

‘Ovaj zahtjev za strogim mjerama zahtjev je za sprječavanjem potpunog lockdowna u Hrvatskoj; Ministar je rekao da pozicija Vlade i dio članova Znanstvenog savjeta smatraju da su uvedene mjere polučile određeni rezultat.

Ako rezultata ne bude, promišljat će se o novim mjer

Luetić je kazao da su s ministrom Berošem razmijenili argumente, ali on nije taj koji uvodi epidemiološke mjere.

“Ministar je rekao da pozicija Vlade i dio članova Znanstvenog savjeta smatraju da su uvedene mjere polučile određeni rezultat. Ako rezultata ne bude, promišljat će se o novim mjerama. Nas to ne zadovoljava. Zdravstveni sustav već sad pokazuje znakove preopterećenja. Znamo što se događa na terenu. Nećemo imati smanjenje broja hospitaliziranih”, rekao je Luetić.

Što traže liječnici: Rad od kuće, online nastava, zatvaranje kafića i noćnih klubova

Istaknuo je kako imamo 30 posto pozitivnih od svih testiranih, što je puno, a narušen nam je i sustav praćenja kontakata. “Sve nam to govori da nemamo epidemiju pod nadzorom i da trebamo nešto učiniti. Iznijeli smo niz konkretnih mjera.”

Jedna od mjera je rad od kuće gdje god je to moguće ili rad u smjenama. Zatim, mjesec dana odvijanja online nastave. Što se tiče ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, predlaže privremenu zabranu rada. Smatra da ćemo još mjesecima imati ovu krizu.

ama. Nas to ne zadovoljava. Zdravstveni sustav već sad pokazuje znakove preopterećenja’, kaže Luetić

“Smatrali smo da je naša obveza uputiti takav poziv Vladi i o tome smo danas razgovarali s ministrom Berošem. Ne bismo se htjeli naći u situaciji da ne možemo pomoći ljudima koji traže našu pomoć. Ovaj zahtjev za strogim mjerama zahtjev je za sprječavanjem potpunog lockdowna u Hrvatskoj”, poručio je za N1 Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore. Podsjetimo, šest krovnih liječničkih organizacija uputilo je apel Vladi u kojem traže da se donesu stroge epidemiološke mjere.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari