NOVA KORONA-KARTA

Prema podacima ECDC-a PGŽ i dalje ostaje u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti

Ilustracija/ Hrvoje Skočić/Riportal

U četvrtak 26. kolovoza ECDC je objavio novu korona-kartu Europe, prema kojoj se cijela Hrvatska  nalazi u narančastoj zoni zdravstvene sigurnosti.

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se  na tjednoj bazi, a na temelju 14-dnevne incidencije, odnosno 14-dnevnog kumulativnog broja novooboljelih osoba i dnevnog udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih. Kada govorimo o Republici Hrvatskoj, sve 4 statističke regije– Sjeverozapadna Hrvatska, Sjeveroistočna Hrvatska, Grad Zagreb i Primorska Hrvatska od jučer se nalaze u narančastoj zoni.

Međutim, gledajući isključivo Primorsko-goransku županiju, a prema podacima ECDC-a, u četvrtak je 14-dnevna incidencija novooboljelih iznosila 52,84, a 14-dnevni udio broja pozitivnih testova unutar broja testiranih iznosio je 0.42% te Primorsko-goranska županija i dalje ostaje unutar zelene zone zdravstvene sigurnosti. Tjedni broj testiranih osoba na 100 000 stanovnika i dalje je vrlo visok i iznosi 8107 testiranja.

Podsjetimo, zelenom su na karti ECDC-a označene regije kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih na 100 000 stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih manji od 4% ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1%.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari