PREOKRET U SLUČAJU „ISPRIČNICE“: Roditelji mogu SMS-om ili mailom pravdati djecu

Pobuna liječnika zbog prekomjernog ispisivanja ispričnica za školarce, o kojoj je RTL prvi izvještavao prošlog tjedna, urodila je plodom. Ministarstvo obrazovanja uskoro će organizirati sastanak, a u međuvremenu otkrivaju kako roditelji mogu ispričati izostanak djeteta do tri dana

Zbrku nastalu zbog novog Pravilnika u Ministarstvu obrazovanja su nastojali ublažiti dodatkom da roditelji mogu opravdati izostanak djeteta do tri dana ako unaprijed traži odobrenje od razrednika. To može učiniti i e-poštom ili SMS porukom.

U zagrebačkoj Drugoj gimnaziji nemaju ništa protiv, ali smatraju da bi bilo bolje da se pravila vrate na staro kada je roditelj mogao opravdati izostanak do tri dana uzastopno.

“Suvremene komunikacije treba uvažavati. Mi njima šaljemo poruke mailom da su učenici izostali iz škole. Sam način, tehnika komunikacije ne utječe na sam problem i mislim da tu ne bi trebalo radit nekakve probleme”, kazala je Zvjezdana Bezlaja, profesorica u Drugoj gimnaziji u Zagrebu.

O svemu će se uskoro raspravljati u Ministarstvu s predstavnicima liječničke komore i Ministarstva zdravlja.

“Ne može roditelj SMS-om ili mailom poslati profesoru ili nastavniku poruku da je njegovo dijete bolesno. Taj nastavnik i profesor također zahtijeva onda provođenje tog Pravilnika jer ukoliko on ne provodi taj pravilnik, izlaže se opasnosti da prosvjetna inspekcija njemu također nametne neke sankcije”, objašnjava liječnica obiteljske medicine Vesna Ptočnik Rukavina.

U nekim školama kažu da je izostanaka manje otkako su uveli e-dnevnike.
Matea Damjanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari