Priča “s ceduljicom” dobila neočekivani kraj: ‘Mislila sam da je normalno to što sam napravila’

Priča iz Zaprešića koja je doslovno ‘poharala’ društvene mreže, dobila je nastavak

Naime, Ana Ilić je u utorak parkirala svoj automobil na parkiralištu u Zaprešiću. Kada se vratila, dočekali su je poruka i novčanica od 200 kuna. Tada njoj nepoznata osoba joj je nenamjerno oštetila auto. Šteta nije bila velika, ali svakodnevno smo svjedoci tome da ljudi u takvim situacijama samo “nestanu” bez da ostave podatke oko nadoknade štete.

No, to ovdje nije bio slučaj. Ana nam je ispričala što se dogodilo i zbog te geste je bila neizmjerno sretna pa je poželjela upoznati tu poštenu osobu.

Nakon što smo objavili priču koja se brzinom munje proširila društvenim mrežama, ta osoba se javila. Riječ je o Aniti Padovan, mladoj profesorici engleskog jezika koja je zbog posla iz Vela Luke preselila u Zaprešić.

Već idući dan su se našle na kavi i pohvalile su nam se kako su ugodno “ćaskale” čak dva i pol sata.

“Nevjerojatno je koliko u njoj ima dobrote. Čista duša”, opisala je Ana svoju novu prijateljicu.

“Iskreno, taj dan kada sam pronašla poruku i novac, mislila sam da je riječ o skrivenoj kameri. Često na tom parkingu ostavljam auto i nije prvi put da je oštećen, ali je prvi put da osoba nije samo otišla. S obzirom kako se ponijela, oprostila bih joj i da je napravila štetu od 5.000 kuna”, kroz osmijeh govori Ana.

Ostavila auto u Zaprešiću, a kada se vratila uslijedio je šok: ‘Da mi je samo upoznati tu osobu…!’

Skromna Anita je za Vijesti.hr kazala kako je ostala u čudu od tolikih komentara:

“Stvarno sam se iznenadila tolikoj količini pozitivnih reakcija jer meni je to što sam napravila potpuno normalno. Doista nisam mislila da sam napravila nešto posebno već nešto što bi svatko od nas napravio ili barem trebao napraviti.”

Anita nam je detaljno opisala što se toga dana dogodilo.

“Išla sma doktoru i nakon što sam parkirala odjednom se pojavio jak nalet vjetra. Istrgnuo mi je vrata iz ruke i ona su oštetila žmigavac drugog auta. Prvo sam auto preparkirala, ali me užasno kopkalo to što se dogodilo pa sam u čekaonici “guglala” da vidim kolika je cijena štete. Potom sam otišla na bankomat nekoliko ulica dalje i podigla 200 kuna. Na komadu papira sam napisala poruku, ali sam pazila da me nitko ne vidi jer me bilo strah hoće li netko uzeti novac ili ga vjetar otpuhati. Srećom, sve je dočekalo vlasnicu”, prisjetila se Anita.

Obje su se složile da je to početak jednog divnog prijateljstva, a Ana će uskoro upoznati i Anitinu mamu koja dolazi kćeri u posjet.
Sanja Petrović
Foto: Vijesti.hr/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari