PRIJETI SUSJEDIMA DA POTPIŠU LAŽNU IZJAVU? Pomoćnik ministra obrane dobio gradski stan pa u njega uselio šogorice

Nije dobro da se ljudi u Hrvatskoj boje, pogotovo nije dobro da se boje nekog hrvatskog dužnosnika i pogotovo ako je on dužnosnik ministarstva obrane

Stanari jedne zgrade na zagrebačkoj Malešnici boje se svog fiktivnog susjeda, a stvarnog pomoćnika ministra obrane Zorana Piličića. Piličić je naime u njihovoj zgradi dobio gradski stan, ali u njemu ne živi, nego je uselio tri svoje šogorice, a od stanara traži da potpišu izjavu kako je on u stanu. No jednako je zanimljivo da u njegovoj imovinskoj kartici nikakvo boravište ne postoji.

Naša sugovornica je susjeda pomoćnika ministra obrane – Zorana Piličića. Odnosno nije – jer, kaže – on u stanu koji je dobio od grada, zapravo ne živi.

O bliskom prijatelju neslavnog ministra Mije Crnoje pisali su i kolege u Nacionalu. Na poziciju pomoćnika ministra imenovan je prije nešto više od mjesec dana. U njegovoj imovinskoj kartici pod boravište je navedeno – ne postoji.

“On ne živi ovdje od 2004., kada je kao vojni ataše otišao u Sloveniju”.

Usprkos tome, Piličić je tvrde, zahtjevao da mu susjedi potpišu izjavu prema kojoj živi ovdje – na adresi Stjepana Draganića 1. na Malešnici.

“Poslao mi je poruku, dolazim i donosim izjavu da živim ovdje koju ćeš mi potpisati, ja sam rekla da ne mogu jer je to kazneno djelo”, kazao je jedan od stanara.

Vrata stana Piličić nitko ne otvara. U njemu prema policijskom izvješću žive njegove tri šogorice.

“One su psihički nestabilne i maltretiraju nas. Obavila je veliku nuždu u hodniku, režala na nas, i rekla da će dići zgradu u zrak”, rekla je jedna od susjeda.

Svi susjedi zamolili su nas da im sakrijemo identitet jer Piličić je kažu moćan čovjek, koji ne preza povući svoje veze.

Da Piličić tu ne živi potvrđeno je policijskim izvidom još iz 2013. Iz gradskog ureda također su nam potvrdili da se u spomenutom stanu nalaze osobe koje na to nemaju pravo, te da je 2014., pokrenut spor protiv njih. 2015. Zorana Piličića Kolinda Grabar- Kitarović imenovala je članom Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Gospođa Češković iz prve ruke svjedoči da Piličića u stanu nikad nije bilo