NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Prijetio i iznuđivao članove Stožera, a sada ide u zatvor: “Zauvijek ste gotovi”

Photo:Zeljko Lukunic/ PIXSELL

Boris Štitić (36) osuđen je nepravomoćno na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog prijetnji i pokušaja iznude Alemke Markotić, Krunoslava Capaka i Vilija Beroša.

Kako javlja Jutarnji, riječ je o školovanom medicinskom tehničaru koji je vodio nekoliko tvrtki i koji iza sebe ima tri sudske presude zbog prevara te je uvjetno osuđivan.

Ukinut mu je istražni zatvor te će pravomoćnu presudu čekati na slobodi. Na sudu je sve priznao i tvrdio da su ga na pokušaj iznude natjerala ograničenja koja je Stožer uveo zbog korone. Olakotnih okolnosti nije bilo, a kao otegotne su navedene činjenice da je ranije osuđivan, da je djela počinio na posebno odiozan način i bez ikakve empatije za druge, a odabrane žrtve je izložio visokom stresu prijeteći im pritom lišavanjem života, kako njih samih tako i njihovih obitelji.

“Ako ne uplatite traženi iznos, zauvijek ste gotovi”

Štitić je osuđen zbog maila koji je 30. rujna prošle godine poslao Markotić, Capaku i Berošu.

“Pazite što i kako radite i odlučujete. Ako napravite grešku, Božić nećete dočekati živi. Ako ovo prijavite organima progona, bit će to kao da ste podnijeli prijavu onima s kojima ste svaki dan na dosegu i koji vam mogu učiniti što god žele. Ako ne uplatite traženi iznos, zauvijek ste gotovi. Sami birate svoju sudbinu hoćete li živjeti ili umrijeti”, stajalo je u mailu. Tražio je 100.000 eura u kriptovaluti monero.

Nakon što nije dobio odgovore, opet je članovima Stožera poslao mailove dva tjedna kasnije u kojima ih je podsjetio da im je istekao rok za uplatu traženog novca. Zaprijetio im je da će im se dogoditi veliko zlo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari