PRIJEVOZ TEŠKIH PACIJENATA: Bez grijanja, toplih pokrivala i na nesigurnim krevetima

Foto: Facebook

Užasni uvjeti u kojima prevoze teške pacijente koji su tek bili na transplantaciji

U Hrvatsku je stiglo dugoočekivano zahlađenje, a jedna Dalmatinka na svom Facebook profilu opisala je na koji užasan način prevoze teške bolesnike iz Splita za Zagreb.

Pacijenti koji su tek bili na transplantaciji, do Zagreba dolaze sanitetskim kolima bez grijanja, s tek nekoliko tankih pokrivala, a kreveti koji su u kolima ne mogu se ni zakočiti.

“Svitu moj ovako izgleda naša noćna vožnja za Zagreb s kolima saniteta”, napisala je jedna žena na svom Facebook profilu. Ona je opisala i fotografirala kako izgleda prijevoz pacijenata koji su tek prošli transplantaciju, u sanitetskom vozilu.

Mirjanna Runje na svom je profilu kazala kako prijevozno sredstvo nema ni grijanje, ni deke, već samo tri tanka pokrivača i tanki poplun. Najgore je što su se prevozila 2 pacijenta koja su tek primila transplantaciju i koji su imunokomprimitirani pa je žena pokrivala pacijente vlastitom odjećom. Isto tako, krevet na kojem je ležao njen muž nije se mogao zakočiti pa je cijeli put bila zabrinuta hoće li joj suprug završiti na podu.

U komentarima ispod njene objave dobila je podršku brojnih građana, ali su i oni sami opisivali slične situacije u kojima su se našli. Prozivali su i ministra Kujundžića te su isticali kako se političari voze u skupim automobilima, a pacijenti u sanitetskim kolima prolaze živi užas.

“Evo našeg zdravstva i hrvatske realnosti”, poručila je Runje na kraju svoje objave.
Vijesti.hr
Foto: Mirjanna Runje/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari