PRIMOPREDAJA VLASTI U MINISTARSTVIMA: ‘Tri zbogom’ bivšeg ministra Matića

Predrag Matić uputio je ‘tri zbogom’ braniteljima. Treći je bio za one koji su 15 mjeseci prijetili njemu i njegovoj obitelji

Bivši ministar branitelja Predrag Matić jutros je predao svoje ministarstvo nasljedniku Miji Crnoji. Ispred ministarstva su se okupili i branitelji koji su ga dočekali s oduševljenjem te ga izljubili i izgrlili, a odrađen je i blagoslov.

Uputio je ‘tri zbogom’ braniteljima. Treći je bio za one koji su 15 mjeseci prijetili njemu i njegovoj obitelji. Rekao je da im to neće zaboraviti te završio: “I za njih zbogom branitelji, ima i onaj nastavak za koji morate uključiti Youtube Savo iz Kikinde, tamo je nastavak tog pozdrava”, poručio je Matić.

Nastavak tog pozdrava, naime, ide ovako: “Zbogom Kikindo, na ku*** te nabijem”.

Osim primopredaje ministarstva branitelja između Predraga Matića i Mije Crnoje, u ponedjeljak ujutro su se događale primopredaje i u ostalim ministarstvima.

Primopredaja ministarstva socijalne politike i mladih između Milanke Opačić i Bernardice Juretić prošle je u mirnom tonu, Juretić je pitala Opačić za sugestije, a ona joj je odgovorila kako joj stoji na raspolaganju. Nastavit će poticati već uhodani mehanizam, a prvi potez će joj biti proračun i analiza istog. Na pitanje kakva se poruka šalje gradanima s molitvom na početku, Juretić je odgovorila kako je to pozitivna poruka, a za natpise koje su branitelji postavili pred ministarstvom (Dobro došla časna, zbogom nečasna’) navodno je dala kritiku jer smo “mi demokratska zemlja”.

Hajdaš Dončić predao ministarstvo prometa Olegu Butkoviću

Tako je Siniša Hajdaš Dončić predao ministarstvo prometa Olegu Butkoviću te je na ‘quiz’ pitanje naše novinarke koliko kredita za autoceste ove godine stiže na naplatu, odmah odgovorio kako se odustaje od monetizacije i sličnih rješenja te je ostatku objasnio za što će se on zalagati. Na pitanje čime je osvojio Oreškovića, odgovorio je da se to treba njega pitati.

Vrdoljak će biti na raspolaganju novom ministru gospodarstva Paneniću

Primopredaja ministarstva gospodarstva između Ivana Vrdoljaka i Tomislava Panenića je trajala je kratko, a Panenić je kazao kako je čuo da je njegovo novo ministarstvo ostavljeno u dobrom stanju. Objasnio je kako će naglasak biti na općem razvoju gospodarstva.

Vrdoljak ga je informirao o ustroju, suradnicima i prioritetima. “Ne dajem si za pravo davati savjete, stajat ću na raspolaganju novom ministru. Akcent će biti na energetiku i industriju”, izjavio je bivši ministar gospodarstva.

Upitan da komentira priču iz Telegrama da je 2003. godine otpušten iz Baumaxa zbog krađe stiropora, odgovorio je: “To je privatna firma i to su privatni podaci, o cjelokupnom javnom radu kojem sam obavljao možete dobiti sve podatke.

Novom ministru zdravlja Dariu Nakiću više se sviđa naziv ‘ministarstvo zdravstva’

Novi ministar zdravlja Dario Nakić kasnio je više od 15 minuta na primopredaju, a kada je napokon stigao, kazao je kako mu se više sviđa naziv ministarstvo zdravstva, ali da sad ima prioritet, a to je reorganizacija hitne. Zalaže se za ostanak hitne helikopterske službe, ali će vidjeti može li se to dogovoriti s ministarstvom obrane. Pohvalio je Sinišu Vargu za izlazak HZZO-a iz riznice, no nije zadovoljan PZZ-om. Nakić je najavio promjene u dopunskom zdravstvenom osiguranju.
Kristina Trupeljak (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari