NAKON ČESTIH NEVREMENA

Pripremite se na ‘prženje’! U Hrvatsku stiže prvi toplinski val, još se ne zna koliko dugo će potrajati

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Diljem Europe već su krenuli toplinski valovi pa je tako u Španjolskoj izmjereno 43 stupnja Celzijusa. U Hrvatskoj se očekuju maksimalne dnevne temperature između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva

Visoke temperature diljem Hrvatske već su krenule, ali prvi toplinski val tek nam slijedi. Početak vala očekuje u utorak ili u srijedu.

“Maksimalne dnevne temperature bit će između 30 i 35 Celzijevih stupnjeva. U ovom trenutku ne možemo pouzdano prognozirati koliko će potrajati. Zbog velikog razilaženja u modelima zasad nije jasno hoće li već u idući petak vrućine popustiti ili će se protegnuti i na idući vikend. Pouzdaniju prognozu imat ćemo u nedjelju”, pojasnila je za Jutarnji list meteorologinja Ivana Havrle Kozarić iz DHMZ-a.

Europa se muči s visokim temperaturama

Diljem Europe već su krenuli toplinski valovi pa je tako u Španjolskoj izmjereno 43 stupnja Celzijusa. Toplinski val je tamo svoj vrhunac doživio u utorak, a meteorolozi su ga nazvali najgorim sredinom lipnja u posljednjih 20 godina.

U četvrtak poslijepodne u gradu St-Jean-de-Minervois u južnoj Francuskoj izmjerena je temperatura od 40 Celzijevih stupnjeva, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari