Privatnici najavili štrajk: Dva dana nećemo puniti proračun!

Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje, naglašavaju u priopćenju

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora najavilo je kako za 2. i 3. prosinca organizira “Prvi financijski štrajk privatnog sektora“.

Evo što su naveli u svojem priopćenju:

– Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje.

Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju: 1. smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn) 2. smanjenje PDVa na 22% za sve proizvode i usluge 3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.

Provedbu poreznih rasterećenja očekujemo kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020.godinom. Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, …). Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva, najavili su iz udruženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari