Priznanje stranih medija Milanovićevom planu B

Danas predstavljeni plan B u rješavanju izbjegličke krize u Hrvatskoj osigurao je predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću priznanje stranih novinara. Prenose kako je Hrvatska ipak natjerala Mađarsku da otvori granice, što se, prema njihovoj ocjeni, dotada činilo nezamislivim.

Izvanrednu konferenciju za novinare s koje je Milanović danas poručio da Hrvatska ovaj teret više ne može i neće prihvaćati, dok drugi okreću glavu i provjeravaju što se događa po metodi ‘brigo moja prijeđi na drugoga”, svjetski su mediji pratili s velikim interesom.

Naime, otkada je krenuo val izbjeglica prema Hrvatskoj, postali smo glavna tema svjetske javnosti. Današnje premijerove riječi prenijeli su svi svjetski mediji, Reuters, Tanjug, France Presse, STA, Ansa, APA i Beta.

Ipak, poseban su naglasak stavili na Milanovićevu najavu da će se izbjeglice i migrante koji ulaze u Hrvatsku uputiti do granice s Mađarskom i Slovenijom uz poruku Europskoj uniji kako Hrvatska neće biti “hot spot”, sabirni centar izbjeglica i migranata u Europi. Nakon toga, prema komentarima stranih novinara, dogodio se za mnoge neočekivani obrat, autobusi puni izbjeglica krenuli su iz Hrvatske prema mađarskoj granici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari