PROGNOZA: Nećete vjerovati kakvo nas vrijeme čeka za vikend!

Foto: Facebook/Željko Šepić

Vikend će biti vrlo povoljan za boravak vani, ugodno topao i sunčan, vrlo rijetko uz kišu

Čak pet je tjedana prošlo od posljednjeg vikenda bez kiše! Tog vikenda 20. i 21. travnja nije padala nigdje u Hrvatskoj, dok su nam nakon toga vikendi donosili prilično obilne količine kiše, od 20 do čak 140 mm.

Oborina nas nisu poštedjeli ni radni dani, pa kad se sva količina na kraju mjeseca zbroji, ovaj će svibanj u nekim našim gradovima biti najkišniji u povijesti!

Zbog svega toga ne čudi da je mnogima već puna kapa kad u prognozi čuju riječi poput pljusak, lokalno ili kiša, no sad i za njih imamo malo bolje vijesti, u kojima će se više čuti riječi poput stabilnije, sunčano i toplo. Iako se one neće dugo zadržati u našem prognostičkom vokabularu, pratit će nas tijekom vikenda, što je mnogima najbitnije!

PETAK

Petak će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčan i topao uz malu do umjerenu naoblaku. Mogućnost za kišu je znatno manja nego danas, no ne možemo potpuno isključiti poneki poslijepodnevni pljusak, ponajprije u unutrašnjosti Istre, Dalmacije te u Gorskom kotaru i Lici.

VIKEND NA JADRANU

Na obali će u subotu također biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Samo su u unutrašnjosti Istre i Dalmacije mogući kraći lokalni pljuskovi. U početku će puhati slab jugozapadni vjetar, a kasnije poslijepodne slabo jugo. Temperatura će biti oko vrlo ugodna 24 °C.

U nedjelju će biti sve više oblaka, oblačit će se iz smjera mora, no i dalje će biti bar djelomice sunčano, a većinu dana i suho. Tek navečer i u noći na ponedjeljak stižu kiša i pljuskovi, a velika je vjerojatnost i za grmljavinu. Puhat će slabo do umjereno jugo, uz temperaturu od jutarnjih 17 °C do poslijepodnevna 24 °C.

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Na kopnu će u subotu biti pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku te vrlo toplo, temperatura će biti oko 25 °C. Poneki kratak pljusak moguć je samo u Gorskom kotaru i Lici.

U nedjelju također sunčano, ali postupno uz sve više oblaka. Lokalni pljuskovi su ponovno mogući u gorskoj Hrvatskoj. Drugdje će, sve do kraja dana, ostati suho, bez kiše. Temperatura će biti još malo viša nego u subotu, uglavnom oko 26 °C. Vjetar će tijekom cijeloga vikenda biti slab.

U svakom slučaju, vikend će biti vrlo povoljan za boravak vani, ugodno topao i sunčan, vrlo rijetko uz kišu. Najveća mogućnost za nju je u Gorskom kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. No, i tamo će ona biti samo lokalna i prolazna.

Početkom idućeg tjedna stiže nam novo pogoršanje pri čemu će se atmosfera jače destabilizirati, pa će pljuskovi ponovno biti mogući gotovo svakog dana, a najvjerojatniji su u ponedjeljak.

Za detaljniju prognozu za idući tjedan, kao i razne meteorološke zanimljivosti, pratite naše prognoze na RTL-u svaki dan u RTL Vijestima u 16:30, u RTL Danas-u u 18:30 te na našoj FB stranici, RTL Vrijeme.
Nikola Vikić Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari