GDJE ĆETE DOČEKATI NOVU GODINU?

Video | PROGNOZA ZA NAJLUĐU NOĆ Vakula otkrio kakvo nas vrijeme očekuje: ‘Mogući su i rekordi…’

I tijekom produljenog prazničnog vikenda zadržat će se razmjerno toplo vrijeme, u kopnenom području uz često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, pri čemu u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj do kraja nedjelje još suho

Staru 2023. godinu otpratit ćemo uz nadprosječno visoke temperature. Na zagrebačkom je Maksimiru jučer izmjerena temperatura od 14 stupnjeva, što je za ovo doba godine rekordno visoka temperatura.

“Slično vrijeme očekuje se i u petak. U Baranji, Slavoniji i Srijemu prevladavat će stabilno i sunčano vrijeme, uz najvišu temperaturu zraka oko 13 stupnjeva. Najniža jutarnja temperatura kretat će se između -1 i 4 uz ne tako čestu i dugotrajnu maglu kao jučer. U središnjoj Hrvatskoj kroz jutro očekuje se rjeđa magla i često umjeren, u gorju i dalje jak, na udare olujni pa i orkanski jugozapadnjak te posvuda iznadprosječno visoka temperatura, uz više sunčanih sati u sjevernijem području”, prognozira HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Na zapadu se očekuje toplo vrijeme uz mjestimičnu kišu, a na sjevernom Jadranu slab do umjeren jugozapadni vjetar. Na srednjem Jadranu i u Dalmaciji očekuje se manje vjetrovito i oblačno vrijeme uz malu mogućnost kiše. Najviša dnevna temperatura zraka koja se očekuje je od 12 do 16 stupnjeva.

I tijekom produljenog prazničnog vikenda zadržat će se razmjerno toplo vrijeme, u kopnenom području uz često umjeren, gdjekad i jak jugozapadnjak, pri čemu u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj do kraja nedjelje još suho, uz dosta sunčanih sati, a oblačnije uz povremenu kišu bit će u gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Još oblačnije i kišovitije na većem dijelu Jadrana, i to ponajviše u nedjelju i ponedjeljak na sjevernom dijelu. Na jugu će se većinom suho vjerojatno zadržati sve do ponedjeljka. Jugozapadnjak i jugo u subotu će biti slabi, zatim često umjereni, osobito u ponedjeljak i jaki, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari