POREZ SMUTNJE: Zbog odustajanja od poreza na nekretnine Obersnel će tražiti naknadu troškova od RH

foto: Grad Rijeka

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će od Vlade tražiti nadoknadu dijela troškova koje je Grad imao oko pripreme za uvođenje poreza na nekretnine

Naime, uvođenjem poreza na nekretnine, pozamašan iznos prelio bi se u gradsku blagajnu stoga ne čudi da su mnogi lokalni čelnici bili “ZA” uvođenje tog poreza!

Na pitanje Vojka Brauta, Obersnel je odgovorio kako je uvođenje Poreza na nekretnine ozbiljan posao. Taj porez je uveden zadnjim izmjenama zakona koje su stupile na snagu ove godine.

U kontekstu uvođenja tog poreza Grad je poduzeo čitav niz mjera u smislu pripreme provođenja zakona, kako bi se novi porez mogao naplaćivati od siječnja iduće godine, kako je zakonom bilo propisano. Pred ljeto ove godine predsjednik Vlade je rekao da će se uvođenje poreza obustaviti.

Građanima se sada neće slati nikakvi obrasci.

Grad Rijeka je prije ljeta poslao upite, odnosno obrasce vezane uz nekretnine, vlasnicima gospodarskih prostora, a isto je namjeravao učiniti u rujnu prema 65.000 riječkih domaćinstava.

Kako je sada neizvjesno što će se dalje događati s tim porezom, obrasci nisu poslani, iako su tiskani. S obzirom na nastale troškove i činjenicu da je u pripremu naplate poreza uložen znatan trud, a od poreza se zbog politikanstva do daljnjeg odustalo, tražit će od Vlade nadoknadu dijela troškova koje je Grad imao oko pripreme.

Građanima se sada neće slati nikakvi obrasci.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari