RIJEČKI SPORTSKI SAVEZ

Projekt BigBoxa i Riječkog sportskog saveza preuzimaju i Sportska TV i Kanal RI

Online čitanje sportske lektire, projekt Riječkog sportskog saveza nastao s ciljem omogućavanja djeci da i u vrijeme proglašenja epidemije koronavirusom budu dostupne sportske priče, prepoznale su i televizijske kuće

Sportska lektira dio je projekta Sportska škola Grada Rijeke – RiMove koji se provodi u desetak osnovnih škola Grada Rijeke. Namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole, a cilj je usmjeriti djecu prema vrijednostima sporta i to kroz čitanje sportske publicistike namijenjene njihovom uzrastu i verificirane od strane Ministarstva obrazovanja.

Kako je zbog proglašene epidemije koronavirusa i obustave nastave onemogućeno čitanje sportske lektire u školama, Riječki sportski savez prilagodio je program na način da djeca on line mogu pratiti ilustracije i slušati sportske priče koje čita Danica Juričić Spasović.

Knjige se od 6. travnja, jedna po jedna, podižu na YouTube kanal Riječkog sportskog saveza.

Projekt je prepoznat i od medijskih kuća – već je započelo emitiranje na Sportskoj TV nakon online nastave, a uskoro će sa prikazivanjem započeti i Kanal Ri. Time će ova sportska publikacija postati još dostupnija djeci.

Za video prezentaciju pripremljeno osam knjiga: Makata Taka Hela, Nježan put, Snježna kraljica, Igranje s vjetrom, Gospođica Hoppla, Igre bogova, Spretni Leon i  Veliki Sergej. U njima djeca doznaju o malenom Jigoru Kanu koji je želio biti velik i jak pa je postao džudaš, o vještoj klizačici Sonji Henie koju su zbog nevjerojatnih skokova na ledu prozvali gospođica Hoppla, o gimnastičaru Leonu Štukelju koji je zahvaljujući redovitu vježbanju doživio stoti rođendan, o fantastičnom skakaču s motkom Sergeju Bubki, o Snježnoj kraljici, nepobjedivoj Janici Kostelić, kao i o tome kako i zašto su nastale Olimpijske igre.

Autori tekstova su Milka Babović i Vitomir Spasović, a online izdanje pripremila je informatička firma BigBox.

Program Sportska lektira organiziran je u suradnji s Odjelom za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari