IZGUBLJENO OSAM ŽIVOTA

“Prozor je bio napola otvoren, agregat je radio….” Otkriveni novi detalji nezapamćene tragedije u Posušju

Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Čekaju se nalazi obdukcije koja će utvrditi točan uzrok smrti

Danas će se u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru obaviti obdukcija tijela mladih djevojaka i mladića koji su tragično preminuli u novogodišnjoj noći kod Posušja. Obdukcija bi trebala rasvijetliti okolnosti u kojima se tragedija dogodila, piše Dnevni avaz.

Podsjećamo, osmero mladih ljudi preminulo je od posljedica gušenja plinom u mjestu Tribistovo na Blidinju u Bosni i Hercegovini.

Prozor je bio napola otvoren

Od preminulih osoba uzeti su uzorci krvi i urina koji su poslani na analizu, a sve kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona i Tužilaštva ZHK za Dnevni avaz su izjavili da je do smrti vjerojatno došlo zbog ispuštanja otrovnih plinova iz agregata koji se nalazio u pomoćnoj prostoriji vikendice.

Prema saznanjima, agregat pomoću kojega su se grijali nalazio se u prostoriji u sjevernom dijelu vikendice. Jedna su vrata bila otvorena, a druga zatvorena. Prozor koji se nalazi točno prekoputa sobe u kojoj se nalazila grupa mladih, bio je napola otvoren te su se tako najvjerojatnije i ugušili ugljičnim monoksidom.

Policija je utvrdila, kako doznaje Dnevni avaz, da ”plinski top” koji se koristi za zagrijavanje, nije pronađen uz agregat kako su prethodno tvrdili neki mediji.

Osmero mladih slavilo je Novu Godinu u spomenutoj vikendici. Kad se sljedeće jutro nisu javljali na pozive, mladić iz susjedne vikendice razbio je prozor gdje ih je pronašao mrtve.

Više stotina stanovnika Posušja okupilo se u petak navečer u središtu zapadnohercegovačkoga gradića kako bi im odali počast.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari