'NEKA VIDE BORBU ZA ŽIVOT'

Pulmolog Srića: ‘Sve sudionike subotnjeg Festivala slobode proveo bih kroz odjele intenzivne u bolnicama’

Foto: Pixsell/RTL

Internist pulmolog iz KPB Jordanovca Saša Srića u intervjuu za N1 “apsolutno je osudio” prosvjed protiv epidemioloških mjera na Trgu bana Jelačića u Zagrebu koji se održao u subotu, 5. rujna.

“Kolege Gajski i Sladoljev apsolutno me iznenađuju s obzirom na svoje znanje kad to tako bagateliziraju”, rekao je Srića i dodao kako je vidljivo da je u nekim regijama Hrvatske prisutna malo veća opuštenost. Rekao je da situaciju treba nazvati ozbiljnom.

“Prosvjed neki dan na trgu moram apsolutno osuditi”

Prosvjed neki dan na trgu moram apsolutno osuditi. Distanca se nije držala i kroz nekoliko dana vjerojatno ćemo vidjeti porast broja zaraženih, što će biti odraz ovoga”, kazao je Srića i dodao kako jesen neće biti dobra ako brojke zaraženih ne krenu padati.

Dolaze i druge respiratorne bolesti poput gripe. Ako bi se dogodilo da se netko istovremeno razboli od gripe i covida, Srića kaže da to ne bi imalo lagan tijek.

“Upravo ti koji su negirali taj virus na prosvjedu, mislim da je riječ o ljudima koji imaju prikriveni strah i stoga ga pokušavanju negirati. Scene su vrlo nesimpatične kod onih koji su razvili teže oblike bolesti. I kod onih koji su na kisiku, a pogotovo kod onih koji se bore za život”, rekao je Srića kad su ga pitali za prosvjed i dodao kako bi sve koji su sudjelovali na prosvjedu proveo kroz jedinice intenzivnog liječenja i “pokazao im ljude koji se bore za život”.

“Ima i mladih na respiratoru, nekih čak koji su imali vrlo blage prethodne bolesti, ali se sada bore za život. To su pacijenti kod kojih je slika krenula uobičajenim simptomima s povišenom temperaturom, kašljem, otežanim disanjem, da bi vrlo naglo nastavila s takvim problemima s disanjem da su morali dobiti pomoć respiratora”, kaže.

Srića je za N1 rekao da je kod tih ljudi radiološka slika takva da se “liječnici pitaju kako oni uopće dišu” s obzirom na slike njihovih pluća na rentgenu ili na CT-u.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari