NOVA PRIJETNJA ZAPADU

Putin izdao naređenje: ‘Stavite nuklearne snage u visoki stupanj pripravnosti’

Putin je rekao da su zapadne zemlje poduzele “neprijateljske akcije” prema Rusiji i uvele “nelegitimne sankcije”

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vojnom zapovjedništvu da stavi snage nuklearnog odvraćanja u stanje visoke pripravnosti nakon agresivnih izjava zemalja NATO -a, javlja BBC. Putin naredio je da ruske snage nuklearnog odvraćanja budu u pripravnosti.

Prilikom sastanka sa svojim najvišim dužnosnicima, uključujući ministra obrane Sergeja Šojgua, Putin je izjavio da su vodeće sile NATO-a dale “agresivne izjave” zajedno sa Zapadom koji je uveo teške financijske sankcije Rusiji.

Kao što vidite, nisu zapadne zemlje jedine koje poduzimaju neprijateljske mjere. Ne odnosi se to samo na ilegalne sankcije nego i na agresivne izjave NATO zemalja prema našoj zemlji”, rekao je Putin na državnoj televiziji.

Putin je naredio ruskom ministru obrane i načelniku Glavnog stožera da snage nuklearnog odvraćanja stave u “poseban režim borbene dužnosti”, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari