ZA 269 KM 'SAMO' 23 SATA

Putovanje HŽ-om od Zagreba do Pule: Možda je sporo, ali je jeftino

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vlak iz Zagreba kreće u 14:22 sata, a putnik u Pulu stiže sljedećeg dana u 13:05, a tijekom te putešestvije putnik mora triput presjedati

Zagreb je od Pule udaljen 269 kilometara, a tu se udaljenost s vlakom prelazi za nešto manje od 23 sata – napisao je jedan građanin na Facebooku.

Uz objavu koja zvuči nevjerojatno za one koji inače ne putuju na toj relaciji, isti korisnik objavio je i screenshot sa stranice Hrvatskih željeznica na kojoj jasno piše da putovanje vlakom sa Glavnog kolodvora u Zagrebu do Pule traje 22 sata i 43 minute.

Putovanje s tri presjedanja

Vlak iz Zagreba kreće u 14:22 sata, a putnik u Pulu stiže sljedećeg dana u 13:05. U međuvremenu mora triput presjedati, u čemu se krije i objašnjenje ove nevjerojatno duge putešestvije. Postoji i ‘brža’ linija, također s tri presjedanja, koja traje tri sata kraće – iz Zagreba se kreće u 17:20, a u Pulu stiže idućeg dana u 13:05.

Ali to nije sve.

Postoji i najbrža, u odnosu na prve dvije ”suludo” brza linija koja traje tek osam sati i 48 minuta. Polazak iz Zagreba je u 13 sati, a dolazak u Pulu istoga dana oko 22 sata, i to sa ”samo” dva presjedanja. Ako već ništa drugo, cijena krate je skroz prihvatljiva – 73,10 lipa, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari