Radnici Uljanika u ponedjeljak prekidaju štrajk: Do kraja tjedna dobit će minimalac za studeni

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Radnicima Uljanika zasada tvrtka duguje razliku od minimalca do pune plaće za rujan i plaću za listopad

Čelnik Jadranskog sindikata i predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac potvrdio je da se u ponedjeljak do daljnjeg prekida dvotjedni štrajk u pulskom brodogradilištu Uljanik.

Tako je odlučeno većinom glasova Štrajkaškog odbora. Cerovec je kazao da bi državna Agencija za radnička potraživanja do kraja idućeg tjedna radnicima trebala isplatiti minimalac za studeni u iznosu od 2.750 kuna, piše Glas Istre.

Nema pomaka oko plana restrukturiranja

“Nisu svi bili za obustavu štrajka jer naravno da je teško tražiti da ljudi dođu raditi bez da dobiju plaću. Međutim, Štrajkaški odbor je tako odlučio većinom glasova. Što će biti s ostatkom plaće i kada će ona biti isplaćena, to još ne znamo”, kazao je Cerovac.

Naglasio je da i dalje nema nikakvih pomaka vezanih uz konačan plan restrukturiranja i uključivanje strateškog partnera.

Radnicima Uljanika zasada tvrtka duguje razliku od minimalca do pune plaće za rujan, plaću za listopad, a ne bude li minimalac do kraja tjedna, i cijelu plaću za studeni.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari