Kontaktirali smo našu pravnu službu koji su nam kazali da izuzeća od zakona formalno nema te da njegov čin nema nikakve pravne osnovanosti

Već smo pisali o Zadraninu Vedranu Miočić-Stošiću OVDJE koji je napravio nešto o čem mnogi sanjaju – raskinuo je sve veze s državom, potpisao ‘Objavu’, prema kojoj se na njega zakoni više ne odnose.

‘Objava o nepostojanju osobe’ dokument je temeljen na “univerzalnom ljudskom pravu živog čovjeka” na kojeg se, ako to on odluči te se zakonski prema državi tako i deklarira, od tog trenutka zakoni više ne odnose, no da je tako lako samo ‘izbrisati’ se s lica zemlje, vjerujemo da bi mnogi napravili isto.

Ipak nije tako lako samo nestati. Kontaktirali smo našu pravnu službu koji su nam kazali da izuzeća od zakona formalno nema te da njegov čin nema nikakve pravne osnovanosti.

Ustav RH, kao najviši pravni akt kaže u članku 5.: “Svatko je dužan držati se Ustava i prava i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske”.

Podsjetimo, Zadranin Vedran Miočić-Stošić vlasnik je automobila ford fusion na kojemu se nalaze pločice MG100616GM. To su njegove privatne pločice koje je sam računalno dizajnirao, izradio i postavio na svoj automobil, njegovo pomoćno sredstvo za kretanje.

Privatne pločice na automobilu temeljene su na “Objavi o nepostojanju osobe”, dokumentu kojim je raskinuo sve fiktivne, imaginarne, izmišljene veze između njega i fiktivnog entiteta – države. Riječ o možda najvećem obliku građanskog otpora u Hrvatskoj koji je još uvijek relativno nepoznat, no slučaj Zadranina nije jedini.

Ovaj dokument temeljen je na “univerzalnom ljudskom pravu živog čovjeka” na kojeg se, ako to on odluči te se zakonski prema državi tako i deklarira, od tog trenutka zakoni više ne odnose. Pravno gledajući, sve fizičke osobe su tvrtke, a kako je to i država, Miočić-Stošić tvrdi kako se ovdje radi o svjevrsnom raskidu ugovora.

“Do njega se došlo istraživanjem nekoliko godina kojim se osmislio način kako da čovjek preuzme nazad suverenitet nad svojim životom, ostvari svoju slobodu te se zaštiti od “države” koja sredstvima prisile porobljuje ljude na sve moguće načine, istovremeno se obavezujući da pritom neće drugom živom čovjeku ni njegovoj imovini činiti štetu”, kaže Miočić-Stošić.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari