PRVI OLUJNI SUSTAVI Kiša, jak vjetar i valovi rastjerali kupače na Kvarneru i u Istri

Nevrijeme s jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je u ponedjeljak navečer područje Rijeke i Kvarnera, otoka Paga, dijelove Dalmacije, Liku i Gorski kotar, dio Slavonije, Zagreb, središnju Hrvatsku

Na Kvarneru kiša je počela padati negdje oko 18 sati, neko vrijeme padala je dosta obilno, no relativno brzo ta kišna nepogoda se stabilizirala i primirila. Već oko 20 sati oblaci nad Rijekom počeli su se kidati – no nije rečeno da noć neće donijeti možda još kiše.

Večernje kidanje naoblake nad Rijekom (Foto: Facebook Evald Robič)

Promjena vremena prvo je stigla u Istru. Oko 15:30 sati prvi olujni sustavi ušli su sa talijanskog kopna na otvoreno more gdje su prema svemu sudeći još malo ojačali, piše Istramet.

https://www.facebook.com/istramet/videos/10155246573986072/

Olujno nevrijeme zahvatilo je dijelove Istre u ponedjeljak poslijepodne. U samo nekoliko minuta snažan je vjetar podignuo velike valove koji su rastjerali dio kupača.

https://www.facebook.com/istramet/videos/10155246562656072/

Baš kao što je i najavljeno, sa zapada se proširilo snažno nevrijeme koje je donijelo olujni vjetar koji je poharao dijelove Istre. U samo 10-ak minuta vjetar je podignuo velike valove koji mogu biti potencijalno opasni, no nekim kupačima, čini se, ovakvo vrijeme ne smeta, piše Istramet.

Meteorološke postaje u Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježile su udare do 83 km/h, a vrijedi izdvojiti i Poreč te Barban – 80 km/h. U Novigradu je vjetar puhao brzinom od 76 km/h, dok je u Rovinju i Umagu bilo opasnog zapadnjaka s udarima do 62 km/h.

https://www.facebook.com/istramet/videos/10155246402866072/

U Istri je već i osvježilo pa je tako u 19 sati u Pazinu je bilo 18 stupnjeva, a u Puli, Rovinju i Poreču 19 stupnjeva.
Nevrijeme s jakim vjetrom i kišom zahvatilo je kasnije područje Kvarnera, otoka Paga, dijelove Dalmacije i središnju Hrvatsku.

Vijesti.hr
Foto: Facebook (IstraMet)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari