„RAT“ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Bijesni putnik Jadrolinije: ‘Kćer mi je dobila alergijski napadaj jer je u salonu trajekta bilo 20 pasa’

Foto: ilustracija

Ogorčen što nitko na brodu nije reagirao na kršenje uvjeta prijevoznika, putnik je na stranicama Jadrolinije napisao prigovor

Splićanin G.B. doživio je neugodno iskustvo na povratku s vikend odmora na Visu sa svojom dvogodišnjom kćeri, piše Dalmacija danas.

Iako na stranicama Jadrolinije stoji kako su kućni ljubimci na njihovim plovilima dopušteni ‘samo ako ne predstavljaju opasnost ili smetnju za putnike ili brod i ne smije ih se unositi u zatvorene putničke prostorije’, neki putnici to ne shvaćaju najozbiljnije.

Tog dana u tri salona trajekta Petar Hektorović nalazilo se oko 20-ak pasa, zbog čega je kćer spomenutog putnika dobila alergijski napadaj.

Ogorčen što nitko na brodu nije reagirao na kršenje uvjeta prijevoznika, putnik je na stranicama Jadrolinije napisao sljedeći prigovor:

“Kako je s psima na trajektima? Kontrolira li to itko išta? Kćer mi se cijelu noć guši od alergije jer je u sva tri(!) salona bilo najmanje 20 pasa. Od velikih do malih, i u tapeciranim salonima, istina svi dobri i mirni, ali svi bez brnjice, a neki niti vezani”, napisao je.

Neki se korisnici ipak ne slažu s njegovim mišljenjem.

“Žalosno da se nekim zakonom, ljudima poput Vas ne propiše nošenje brnjice .. žao mi je vaše kćeri, ali sigurno da je alergična jer je cijelo svoj život izolirana od životinja .. a tko ne voli životnije ne voli ni ljude .. to dovoljno govori o vama”, stoji u jednom komentaru.

G.B. je odgovorio na tu kritiku rekavši kako voli pse te da shvaća da ih se treba skloniti sa sunca, ali kako nije u redu da zauzmu baš svaku prostoriju na brodu.

“Mene je zapravo najviše snervalo šta sam se ja mora svađat s ljudima da izađu iz barem jednog salona i uopće taj stav pravljenja blesavima, a ovi koji su sa pasima vanka ispadnu budale”, odgovorio je G.B.

Isprika iz Jadrolinije

O cijelom slučaju uskoro su se očitovali i iz Jadrolinije priopćenjem u kojem su se ispričali zbog neugodnosti koju je doživio putnik G.B.

Kućni ljubimci smiju se prevoziti na svim brodovima Jadrolinije. Na trajektima boravak je moguć na otvorenim palubama za putnike, dok je zabranjen ulazak u zatvorene putničke prostorije (npr. putničke salone, restorane i toalete). Psi moraju imati brnjicu (izuzev psa vodiča slijepe osobe) i voditi se na povodniku, mačke u kutijama, a ptice u kavezu. Psi i mačke moraju imati uredne dokumente o cijepljenju.

Na brodu su postavljene oznake gdje nije dozvoljeno unošenje kućnih ljubimaca, a Jadrolinija računa na savjesnost svojih putnika i pridržavanja svih propisanih pravila. No, ukoliko se pokaže da netko ne poštuje pravila reda na brodu, na to je potrebno ukazati članu posade ili konobaru na šanku unutar salona broda. U tom slučaju, posada Jadrolinije putnike će s ljubimcima upozoriti i uputiti na izlazak iz zatvorenog mjesta.

Koristimo priliku da se ispričamo putnicima ukoliko su doživjeli neugodno iskustvo tijekom putovanja našim brodovima i apeliramo na sve putnike da poštuju pravila ponašanja i putovanja kako bi svima putovanje učinili ugodnim”, stoji u priopćenju, piše Net.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari