VATRENA KUGLA IZNAD NAS

Riječani objavili snimku i dijagram preleta meteora bolida. Gorio je čak 200 km

Zanimljiv je, ne samo kao pojava, nego i jer ima oblik punog mjeseca, sjajan je, kako je istaknuo, i što je vidljivi dio leta započeo na vrlo velikoj visini od 170 kilometara što je prava rijetkost

Meteor bolid, koji je u nedjelju navečer snimljen s osam hrvatkih kamera, ali i s češkom, mađarskom i slovenskom, snimljen je iznad Rijeke.

Akademsko Astronomsko Društvo – Rijeka podijelilo je njegovu snimku, ali i dijagram preleta.

ažu da se zapalio nad Mađarskom, bljesnuo iznad Hrvatske. “Da je od njega nešto ostalo, išli bi tražiti meteorit u Sloveniji. Gorio je punih 200 kilometara”, govore.

Podsjetimo, ranije je rečeno da je iznad Hrvatske zabljesnuo oko 21:50 sati, a zanimljiv je, ne samo kao pojava, nego i jer ima oblik punog mjeseca, sjajan je, kako je istaknuo, i što je vidljivi dio leta započeo na vrlo velikoj visini od 170 kilometara što je prava rijetkost.

Za njim neće biti potrage jer je sasvim izgorio na visini od oko 80 kilometara.

Inače, jedan bolid je dan ranije snimljen i iznad Varaždina. O njemu nema toliko detalja, a nije ni poznato hoće li se ići u potragu za istim. Odluka se još čeka, piše RTL Danas.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječani objavili snimku meteora bolida. Snimili ga i Česi, Mađari i Slovenci

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari